1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Moguće održavanje po dve trke tokom jednog trkačkog vikenda u MotoGP-u
Moguće održavanje po dve trke tokom jednog trkačkog vikenda u MotoGP-u
0

Moguće održavanje po dve trke tokom jednog trkačkog vikenda u MotoGP-u

182
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik FIM-a, Horhe Vijegas, priznaje da bi MotoGP mogao da usvoji privremeni format od dve trke tokom jednog vikenda ukoliko zbog koronavirusa budu odlagani dodatni spektakli na dva točka.

Stroža karantinska procedura u Kataru za putnike iz Italije, uvedena pre Velike nagrade koja je trebalo da se održi u ovoj zemlji, prisilila je promotere iz Dorna Sportsa da otkažu inauguralnu trku ove sezone u „kraljevskoj“ klasi.

Ipak, takmičenja u Moto2 i Moto3 serijama su održana, jer su učesnici ovih šampionata bili prisutni  na stazi pre uvođenja mera.

Zbog zabrane masovnih javnih okupljanja na Tajlandu, i druga trka u MotoGP seriji će biti odložena za 4. oktobar.

Čak i „najnoviji“ sezonski prvenac, koji treba da se održi u Teksasu, pod ozbiljnom je pretnjom, jer je u Ostinu proglašeno vanredno stanje, dok su italijanske vlasti uvele jednomesečni karantin za 60 miliona svojih građana.

U intervjuu za Radio Katalunja, Vijegas je priznao da su FIM i Dorna već u potrazi za novim datumom za trku u Ostinu, jer su šanse da se ona održi po rasporedu „veoma male“.

„Šanse za održavanje Velike nagrade SAD, koja je zakazana za 5. april, veoma su male“, kaže Vijegas. „U svakom slučaju, mi već sada radimo na pronalaženju alternativnog datuma za trku u Ostinu. Međutim, trenutno se stvari menjaju toliko brzo da ne možemo ništa predvideti.“

Po ugovoru, u MotoGP seriji mora da se održi minimum 13 trka, s tim što je šef Dorna Sportsa, Karmelo Espeleta, priznao prošle nedelje u Kataru da je održavanje događaja bez publike opcija koja se razmatra.

Samo par dana kasnije, organizatori VN Bahreina u Formuli 1, objavili u da će uraditi identično za trku zakazanu za 22. mart.

Vijegas se osvrnuo na Espeletine komentare, dodavši da će MotoGP ići i u januaru ukoliko to bude neophodno, pa čak u obzir dolazi održavanje dve trke tokom jednog trkačkog vikenda.

„Trenutno, u potpunosti smo sigurni da će u šampionatu biti održano više od 13 trka“, dodao je on. „Ukoliko budemo morali da se trkamo u januaru, to ćemo i uraditi. Dve velike nagrade možemo održati istog vikenda, na istoj stazi, čak i bez publike.

Sve je to moguće ukoliko ne bude druge solucije.

U trenutnoj situaciji nema tabua. Moramo biti fleksibilni i maštoviti.“

Vijegas takođe nije obacio mogućnost održavanja trka na stazama koje nisu u aktuelnom kalendaru, poput Portimaoa i Eštorila u Portugaliji.

„Portimao je rezervna staza, baš kao i Eštoril. Nema restrikcija što se tiče putovanja u Portugaliji, za sada.“

AutoRepublika

Pavle Barta

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments