1. Home
  2. Vesti
  3. Njujork nema problem s održavanjem salona automobila i koronavirusom
Njujork nema problem s održavanjem salona automobila i koronavirusom
0

Njujork nema problem s održavanjem salona automobila i koronavirusom

103
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos imploziji Salona automobila u Ženevi u poslednjem momentu zbog straha od širenja koronavirusa, predsednik njujorške automobilske manifestacije kaže da događaj koji je zakazan za april ne samo što se približava ubrzanim tempom, već će ugostiti dodatne modele, dok će ulaznice biti prodavane unapred.

„Naš plan je da idemo napred s šouom“, rekao je Mark Šajnberg, predsednik međunarodnog Salona automobila u Njujorku. „Trenutno, naš plan je da održimo manifestaciju, dokle god nam neko ne kaže da to ne možemo da uradimo.“

Početak salona u „Velikoj jabuci“ je zakazan za 10. april, s tim što bi trebalo da traje do 19. Novinarski dani su naravno 8. i 9. april.

Uprkos nekim značajnim ovogodišnjim otkazima, nevezanim za koronavirus (BMW, Mercedes-Benz i Audi su pre nekoliko meseci saopštili da planiraju da zaobiđu salon u Njujorku), Šajnberg kaže da je zakazano 18 konferencija za medije, što je dve više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno bi trebalo da bude oko 50 globalnih i severnoameričkih premijera.

„Nismo imali ’dezertera’ vezano za koronavirus“, rekao je Šajnberg. „Povećali smo broj premijera, delimično zbog dešavanja u Ženevi i pojavljivanja novih proizvoda. Industrija ide dalje napred, kao i mi.“

Među značajnijim premijerama su Ford Bronco Sport i Volkswagen ID4.

„Volkswagen nas je obavestio da će svetsku premijeru svog električnog modela održati u Njujorku“, rekao je on.

Šou će se održati u Javic centru, koji vodi država Njujork, naglasio je Šajnberg. On i organizatori manifestacije su u bliskom kontaktu s kancelarijom guvernera, kao i gradom Njujorkom, vezano za salon automobila.

Javic centar je pojačao dezinfekciju prostorija, prolaza, kvaka na vratima i svega ostalog što dodiruju posetioci. Kompanije koje će izlagati vozila na štandovima, biće zadužene za njihovu redovnu dezinfekciju.

Uprkos prijavljenim slučajevima koronavirusa u Njujorku, Šajnberg je istakao da ni drugi događaji koji treba da se održe u Javic centru nisu otkazani.

AutoRepublika

(103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments