1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Premijera: Brabus EQC (GALERIJA)
Premijera: Brabus EQC (GALERIJA)
0

Premijera: Brabus EQC (GALERIJA)

208
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački tjuner ne bavi se više isključivo vozilima koje pokreću SUS agregati, jer je virtuelnim putem predstavio svoje izdanje električnog EQC-a. 

Iako je EQC postao prava glavobolja za rukodovstvo Mercedesa, Brabus očito nema problema da nađe kupce za svoj kit za preradu ovog modela.

Jedan pogled na automobil je dovoljan da se shvati da su dizajneri iz tjunerske kuće odradili mnogo bolji posao od njihovih kolega iz Mercedesa, jer tjunirani EQC izgleda odlično. Uz primenu nekih stilskih rešenja momentalno se dolazi do zaključka da je pred vama električni automobil, što i nije slučaj sa serijskim izdanjem.

Pored šara kojima je Brabus ukrasio EQC, od promena u eksterijeru vidimo i mali spojler na kraju krova, kao i nove točkove koji se mogu naći u veličini od 20 i 21 cola.

Naravno, tjuneri su se poigrali i sa pogonskim sklopom. Standardni EQC isporučuje 408 ks i 760 Nm, dok Brabusovo izdanje raspolaže sa 422 ks i 830 Nm. Tako da tjunirani model ubrzava iz stanja mirovanja do 100 km/h za 4,9 sekundi, dok se maksimalna brzina nije menjala i i dalje iznosi 180 km/h.

Brabus ipak nije ništa govorio o dometu, te se može pretpostaviti da je ostao isti, odnosno da je autonomija kretanja 471 km.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments