1. Home
  2. Intervju
  3. Rukovodilac Volkswagena o značaju hot heč modela za tu marku
Rukovodilac Volkswagena o značaju hot heč modela za tu marku
0

Rukovodilac Volkswagena o značaju hot heč modela za tu marku

158
0
Podelite sa prijateljima:

Matijas Rabe, CTO Volkswagena (chief technology officer), govorio je za britanski Autocar o važnosti performantnih hedžbek modela za tu kompaniju. 

Volkswagen je pred početak Salona automobila u Ženevi predstavio čak tri hot heč varijante popularnog Golfa. U pitanju su GTI, GTD, i GTE modeli. No, to nije kraj, jer nemačka marka ima u planu plasman još nekoliko varijanti, a krunu ponude trebalo bi da čini Golf R.

Koliko je bitno da Golf GTI bude pravi vozački automobil? 

– Veoma je važno da model bude privlačan njegovim fanovima. Ako ćemo govoriti realno, pre četiri generacije Golf GTI je bio više kao paket opreme, danas je to specijalan model koji vam ubrzava rad srca. Obećavam vam, ovaj automobil će vam se mnogo dopasti.

Zašto ste se odrekli hibridne opcije za GTI? 

– Sviđa mi se blagi hibrid kod Golfa 1,5 TSI. Tu se oseti razlika kod obrtnog momenta, no kod 2,0 TSI nema potrebe za dodatkom ove tehnologije, jer imamo sasvim dovoljno obrtnog momenta. Blagi hibrid ne može dati mnogo performantnom automobilu. U budućnosti ćemo imati mnogo blagih hibrida, kako bi smanjili potrošnju goriva, ali kada je reč o sportskim modelima, mislim da će tu biti ili još rafinisaniji SUS agregati, ili će se potrošači okrenuti plug-in hibridima i električnim vozilima.

Otkud uvećanje snage kod modela GTE? 

– Za nas je veoma bitno da se vozač kod GTE modela oseća isto kao da je za volanom Golfa sa GTI značkom. Razlike u upravljanju, kočenju i ubrzavanju su male u odnosu na GTI.

Ovaj GTE je dostigao nove nivoe u svemu spomenutom. Ja sam ljubitelj GTI-ja, ali ozbiljno mislim da je za svakog nekadašnjeg fana GTI-ja, GTE postao ozbiljna alternativa. Mislim da će mnogo hot heč kupaca preći sa konvencionalnog na hibridni pogon.

Da li hot heč ima budućnost? 

– Sa elektrifikacijom otvaraju se nove opcije kada je reč o sportskim kompaktnim modelima. Plasiramo ID familiju vozila, i sigurno je da ćemo tu videti neke sportske verzije, ali na drugi način. Mislim da ćemo još dugo vremena imati paralelno modele sa SUS agregatom, kao i plug-in hibride. Tako da verujem da će hot heč opstati.

AutoRepublika

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments