1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanac poginuo u pokušaju da dokaže da je Zemlja ravna (VIDEO)
Amerikanac poginuo u pokušaju da dokaže da je Zemlja ravna (VIDEO)
6

Amerikanac poginuo u pokušaju da dokaže da je Zemlja ravna (VIDEO)

1.71K
6
Podelite sa prijateljima:

„Želim da ubedim ljude da mogu da čine neverovatne stvari u svom životu.“ Ovo je jedna od poslednjih rečenica kalifornijskog avanturiste „Med“ Majka Hjuza, koje je izgovorio pred lansiranje ručno napravljene parne rakete, koja je trebalo da ga dovede do ivice svemira, da bi se sam uverio da li je Zemlja okrugla ili ne.

Nikada nije uspeo da odleti toliko daleko, jer je samo lansiranje bilo neuspešno, letelica je izgubila padobran a zatim se srušila u pustinju blizu Barstoua u Kaliforniji. Hjuz je preminuo na licu mesta.

On je izbačen iz rakete nakon padobrana, a pad na zemlju je bio smrtonosan.

Bivši vozač limuzine, koji drži rekord za najduži skok s rampe ovim tipom automobila, koji je postavio 2002. u produženom Lincoln Townu (31,4 metra), bio je zagovornik ideje da je Zemlja ravna. On je na ovu temu govorio i ranije, tako da je odlučio da se lansira na ivicu svemira uz pomoć kako je rekao „tankog budžeta“, da bi dobio povrdu svojih verovanja.

Dan pre lansiranja, Hjuz je snimio video u kojem objašnjava kako funkcioniše njegova ručno rađena raketa i šta namerava da ostvari. On je planirao da dokumentuje pokušaj za novu seriju na Science Channelu, „Homemade Astronauts“, a zatim da nastavi avanturu s nečim pod imenom „Rock-oon“ (delimično raketa, delimično balon), na čemu je takođe radio.

Hjuz se nadao da će uspeti da se lansira iznad Karmanove linije, 100 kilometara u vazduh, gde je granica između atmosfere planete i spoljnjeg svemira. S te tačke, mogao bi iz prve ruke da dobije potvrdu da je Zemlja „ravna“.

AutoRepublika

(1706)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Prirodna selekcija

Bole Top

Kako si ti još živ da mi je znati? A dobro, i priroda zakaže ponekad.

Don

Vidi,vidi, javio se još jedan ravnaš. OŠ i ti raketu?

Bole Top

što ti je to „ravnaš“ dosadni čovječe?

marko

Ma lik je botina, ne shvaćaj ga ozbiljno, tj ne shvaćaj ga nikako.
Kako bi rekli – ne hrani trolla.

Renault Terminator

Ima,ima ti sektasa..