1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. I Mercedes predstavio novi bolid
I Mercedes predstavio novi bolid
0

I Mercedes predstavio novi bolid

320
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon Red Bulla i Ferrarija, i poslednji od vodeća tri tima, Mercedes, predstavio svoj ovogodišnji bolid. Aktuelni šestostruki svetski šampion je svoj bolid predstavio na stazi Silverston gde su imali zakazan dan snimanja, koji su iskoristili da „razdrmaju“ svoju ovogodišnju mašinu.

Za razliku od svog protivnika iz Italije, koji je napravio gala premijeru svog automobila, Mercedes je imao više zatvoreno otkrivanje svog bolida. Na stazi u Britaniji bili su samo čelnci tima i vozači. Toto Volf se osvrnuo na jubilej koji Mercedes obeležava, a to je deset godina od povratka u Formulu 1. Šef Mercedesa je bio prilično rezervisan kada su u pitanju prognoze za ovogodišnji šampionat i insistirao je da njegov tim nema velika očekivanja od ove sezone i da će biti ići korak po korak. Po njegovim rečima, prvi cilj su dobri testovi i priprema za svaku trku ponaosob u narednoj sezoni. Ipak jasno je da su u nemačkom timu samo skromni i da su oni u svakom slučaju favoriti ove godine.

Govoreći o bolidu, Džejms Alison je istakao da je ovogodišnji bolid evolucija prošlogodišnjeg, s obzirom da su pravila ostala ista kao prošle sezone. Iz istog razloga Alison naglašava da su ove godine morali da naprave „hrabre“ kompromise kada se radi o razvoju novih tehničkih detalja na ovogodišnjem automobilu. Kao i Toto Volf, Alison je takođe govorio o činjenici da je ova godina vrlo specifična s obzirom na velike promene koje nas očekuju od 2021. godine. Kako je Volf rekao, u Mercedesu će ove godine postojati dva tima, jedan koji će raditi na ovogodišnjem bolidu i drugi koji će paralelno raditi i na automobilu za 2021. godinu.

Vozači nisu imali ništa posebno da dodaju. Govorili su o tome kako su srećni što se nalaze u trenutno najboljem timu u Formuli 1 i kako će dati sve od sebe da osvoje što je moguće bolje rezultate. Na pitanje ko će mu biti najveći protivnik u borbi za titulu, Hamilton je uz osmeh pogledao i pokazao na svog klupskog kolegu.  Nakon kratkih govora, Botas je imao čast da prvi provoza novi Mercedes, a popodne je bolid preuzeo Hamilton.

Nakon Mercedesovog predstavljanja bolida, imali smo uvid u trkače sva tri najozbiljnija kandidata za osvajanje titule ove godine. Da li će i ovaj bolid biti dominantan kao i prethodni ili će Red Bull i Ferrari uspeti najzad da im se suprotstave ostaje da se vidi. Prvi prikaz o tome šta su timovi postigli u razvojima bolida imaćemo već 19. kada kreću prvi testovi u Barseloni.

AutoRepublika

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments