1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. AlphaTauri (Toro Rosso) gaji veliki optimizam pred početak sezone
AlphaTauri (Toro Rosso) gaji veliki optimizam pred početak sezone
0

AlphaTauri (Toro Rosso) gaji veliki optimizam pred početak sezone

145
0
Podelite sa prijateljima:

Rebrendirani AlphaTauri Formula 1 tim, raniji Toro Rosso, predstavio je svoj novi bolid za 2020.- AT01.

Potpuno novi stil je oličen u belo plavom finišu, a veo s automobila je skinut u Hangar 7 objektu Red Bulla u Salcburgu, nakon predstavljanja AlphaTauri konfencijske linije i timske opreme.

AlphaTauri, koji je osnovan 2016., sa sedištem u Salcburgu, modna je robna marka Red Bulla.

Promena imena je došla nakon što je Red Bull preuzeo Minardi F1pred sezonu 2006., što znači da je poznati STR prefiks takođe ukinut.

Kvjat i Gasli će se činiti početnu vozačku postavku, s obzirom da je Francuz „ražalovan“ iz Red Bulla u korist Aleksa Albona nakon prošlogodišnje VN u Belgiji.

Mada su oba vozača vozila za Toro Rosso 2017., Kvjatovih 15 trka i Gaslijevih 5, u sezoni kada je tim izlazio sa šest vozača, nisu koincidirale.

Tim je prošle godine završio kao šesti u šampionatu konstruktora, što je njegov najbolji rezultat od 2008., kada je Sebastijan Fetel ostvario čuvenu pobedu u Italiji.

I Kvjat i Gasli su ostvarili podijume za Toro Rosso prošle godine, s tim što je Rus bio treći na haotičnoj VN Nemačke, dok je Francuz bio drugi  Brazilu.

„S nestrpljenjem očekujemo novi automobil u novoj sezoni i ja moram reći da smo prilično optimistični“, rekao je Franc Tost. „Zašto? Na prvom mestu zato što je automobil pokazao veoma dobre rezultate u vazdušnom tunelu, a na drugom je Honda. Naši prijatelji iz Japana su napravili veliki napredak tokom zimskih meseci, kako što se tiče performansi, tako i pouzdanosti. Treće, imamo dva dobra vozača, što su oni već pokazali prošle godine.

Zaista gajimo optimizam. Tim mora pokazati dobre performanse. Imamo fantastičnog partnera u AlphaTauriju i ja sam zaista ubeđen da će ovo biti uspešna sezona.“

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments