1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo potvrdila, premijera Tonalea zakazana za 17. februar 2022. godine
Alfa Romeo potvrdila, premijera Tonalea zakazana za 17. februar 2022. godine
0

Alfa Romeo potvrdila, premijera Tonalea zakazana za 17. februar 2022. godine

298
0
Podelite sa prijateljima:

Iščekivanje Tonalea dugo je kao gladna godina…

Koliko se dugo piše o Tonaleu više ne znamo ni sami, ali je sada bar italijanska marka i zvanično potvrdila da će puna premijera biti održana na idućem Salonu automobila u Ženevi, i to 17. februara.

Tonale bi trebalo da bude uvod u novu renesansu brenda iz Milana koji je ostao na samo dva modela u čitavoj gami. Ovaj SUV biće smešten u C segment, i neko vreme će predstavljati uvodni model u portfoliju Alfe. Tako će ostati dok na tržište ne dođe krosover iz B segmenta (najverovatnije 2024. godine).

Ključno je da su Italijani saopštili da će puna premijera biti održana narednog februara. To ostavlja prostora da se obistine tračevi da će Alfa prikazati zvanične fotografije serijske varijante Tonalea pre kraja tekuće godine, kao početak promotivne kampanje za dolazak novog SUV-a.

Predviđeno je da prodaja Tonalea startuje u junu 2022. godine. U Alfi imaju posebno velika očekivanja od ovog SUV modela, pa tako planiraju godišnju proizvodnju od 100.000 primeraka. Podsetimo, Tonale će biti dostupan i u plug-in hibridnom izdanju.

Pored toga, Alfa ne planira da ponudi Tonale sa dizel motorima, već isključivo sa benzinskim agregatima koji će biti potpomognuti sistemom blagog hibrida.

Tonale će biti globalni model i Alfa planira da ga ponudi i na svim “interesantnim” tržištima van Evrope. Mnogo najava, ali za sada, malo akcije od proizvođača sa severa Italije.

AutoRepublika 

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments