1. Home
  2. Vesti
  3. Sada i zvanično, Dacia dobija električni model!
Sada i zvanično, Dacia dobija električni model!
0

Sada i zvanično, Dacia dobija električni model!

237
0
Podelite sa prijateljima:

Patron Renault potvrdio je da će rumunska niskobudžetna marka uskoro obogatiti svoj portfolio sa EV modelom. 

U godišnjem finansijskom izveštaju Renaulta nalazi se i mali deo o budućnosti elektrifikacije francuskog giganta. Tako u vizuelnom prikazu možemo videti premijere predviđene za ovu godinu. Tu su hibridni Clio, kao i plug-in hibridne varijante Captura i Meganea.

Pored ovih hibridnih modela, možemo videti i najavljeni električni Twingo. Ipak, interesantnije je da se sa desne u okviru poptuno električnih vozila vidi i „Dacia Urban City car“.

U igri su dve opcije za Dacijin električni prvenac. Prva je da to bude prepakovani Twingo ZE, sa manjom autonomijom kretanja, i verovatno manjom snagom. Ipak, ovaj model moraće da se uklopi u niskobudžetnu filozofiju rumunske marke, tako da je izvesno da će u pitanju biti neki od Renaultovih modela koji će uz određeni izmene poneti Dacijinu značku.

Drugi mogući scenario jeste da Renault City K-ZE, električni SUV namenjen za kinesko tržište, stigne u Evropu i to kao Dacia.

O ovome je već bilo reči i za sada se čini da je ovo realnija situacija od toga da Twingo ZE dobije rumunskog brata. Navodno, Renault je spreman da Dacijin električni krosover i proizvodi u Kini, kako ne bi opteretio fabrike sa one strane Karpata.

Govorilo se da će ova električna Dacia imati cenu nižu od 15.000 evra, što bi bila prava revolucija na polju EV modela. Podsetimo, Renault City K-ZE koristi samo jedan elektromotor koji pokreće prednje točkove i razvija skromnih 45 ks i 120 Nm. Ovaj automobil ima bateriju kapaciteta 26,8 kWh, što mu prema NEDC ciklusu daje autonomiju kretanja od 270 km.

Kako na vizuelnom prikazu stoji da će se Dacijin EV pojaviti 2021-2022. godine, redakcija AutoRepublike veruje da će to ipak biti 2021. godine, jer se Renaultu žuri da rumunska marka ispuni nove norme povodom flotne emisije štetnih gasova i izbegne astronomske kazne.

AutoRepublika 

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments