1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Hyundai i30 premijerno u Ženevi
Restilizovani Hyundai i30 premijerno u Ženevi
16

Restilizovani Hyundai i30 premijerno u Ženevi

1.11K
16
Podelite sa prijateljima:

Osveženi model južnokorejskog proizvođača u C segmentu biće zvanično predstavljen na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

Hyundai nastavlja sa revidiranjem svoje game u Evropi. Nakon novog i10, te najave sledeće generacije modela i20, na red je došao i i30. Restilizacija modela i30 već je završena, a na naslovnoj fotografiji je prvi tizer onoga što nas očekuje kroz tri nedelje kada će ovaj automobil i zvanično ugledati svetlost dana.

Prikazani model je u najprestižnijem paketu opreme – N line. Tako je i30 koji imamo prilike da vidimo atraktivniji nego što je bio. U prvi plan dolaze nešto agresivnije linije prednjeg dela vozila, gde je izmenjen oblik branika, dnevna svetla inkorporirana su u ostatak svetlosne grupe, tu je nešto drugačija rešetka, kao i veći usisnici za vazduh.

Iako Hyundai nije objavio zvanične fotografije zadnjeg dela vozila, na osnovu onoga što smo mogli videti na paparaco fotkama, da se zaključiti da će i pozadi doći do izmena oblika branika i svetlosne grupacije.

Južnokorejska marka potvrdila je da će osveženi i30 imati i veći izbor točkova, od 16 do 18 cola. Osim spoljašnjosti, restilizacija će doneti promene i unutar kabine. Tako će i30 dobiti potpuno digitalnu instrumentalnu tablu, kao i ekran osetljiv na dodir dijagonale 10,25 inča za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Nakon premijere restilizovanog standardnog i30, očekuje se da Hyundai posveti pažnju i performantnom izdanju -i30 N. Ovaj hot heč trebalo bi da dobije automatski menjač sa dvostrukom spojnicom, o čemu je više puta govorio jedan od visokih rukovodilaca Hyundaija, Albert Birman.

AutoRepublika 

(1114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ja mogu samo da se nadam da će i30 u Srbiji napokon početi da se nudi sa još nekim motorom osim onog 1,4 atmosferca. Ne verujem da baš svima odgovara takav motor u C segmentu.

Don

I taj je dobar, ne pravi probleme nikako, a jeftin za održavati. Ni dizeli nisu za bacati,smeta samo buka, vrlo pouzdani strojevi, toči i vozi. Jedva čekam redizajn, ali nemam prevelika očekivanja, sudeći prema novom i 10, nema nekog dizajnerskog iskoraka, osim ako i30 nije nosilac istoga.bumo vidjeli.

moron

Ja sam bio dugo „zagrejan“ za aktuelni i30 SW. Ali, kad mi je prodavac u par navrata rekao da može samo sa atmosferskim 1,4, digao sam ruke od njega. A za svet mojih želja i potreba, to je u svemu ostalom bio (i jeste) odličan porodični automobil (u karavanskom C segmentu). Nedavno, inače, bijah opet do salona Hyundaija (to mi je najbliži salon) i beše izložen top paket Tucsona. Panoramac. Ne samo da nije bilo magije da sednem pozadi (zbog nedostatka prostora za glavu), već sam i napred glavom dotakao panoramu. Naizgled neverovatno za SUV te klase. Da se razumemo,… Pročitaj više »

IvanZP

Nema vise tog motora zamenjuje ga 1,0 tgdi

moron

Bazno će biti 1,0 TGDI od 100 ks? Za taj motor (koji se u Srbiji nudi već u ceed-u) nema nigde specifikacija.
Da nema neko link do njegovih (zvaničnih) specifikacija? Ali, ne u i20, već u i30. Ili u ceed-u?

Don

zar nije 120 ks taj turbak, bas sam ga juce gledao, naravno na mobile de i tamo je bio oko 15000, a sluzbeno je 20700.
ab 20.700,00 EUR
88 kW (120 PS)
innerorts 6.5 l/100km
außerorts 4.9 l/100km
kombiniert 5.5 l/100km
Der 1.0 T-GDI Motor leistet 88 kW (120 PS) und
ein maximales Drehmoment von 171 Nm.
Diese Motorenvariante ist mit einem 6-Gang-Schaltgetriebe erhältlich.

Kraftstoffverbrauch kombiniert: 5,5 l/100 km; CO2-Emission kombiniert: 126 g/km; Effizienzklasse C.
https://www.hyundai.de/beratung-kauf/broschueren/?model=i302017

moron

Evo ti, specijalno za Srbiju, „ojačani“ 1,0 T-GDI od 100 ks. Sa tužnim perfomansama (ubrzanjem). Koje, medjutim, nećeš naći na zvaničnim sajtovima.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14974406/kia-ceed-sw-10-t-gdi-style?ref=featured-branding-search

Don

A jeo ga ti, ovo je Ceed, KIA! A toga ima na zvanično sajtu, sad sam gledao . Taj motor je umjesto 1.4 atmo? Njega nema u brošuri, dok ova dva trocilindrasa imaju. Isti motor , da li je i turbina? Mogla bi biti razlika softverska pa da se samo otključa i eto te na 120.?!

moron

Na kom tačno sajtu si našao taj ceed?

Don

https://www.kia.rs/ceed
i odes na akcijski cjenovnik…tamo imas spisak motora, cijene, karakteristike.
Meni je dobar, xceed dizajnerski je odlican (izvana), no ima nesto manju ponudu prostora za moj ukus, a la gla, ali je proceed dobitak (naravno samo sam gt line gledao, jer ovdje ni ne nude u salonima drugo (taktika privlacenja kupaca).

moron

Svaka čast! Ne znam kada su ga ubacili u cenovnik.
Ali, ako primećuješ, nema podatka o ubrzanju.
Interesantan je odnos cena.
1.200 evra da predješ sa 1,0 T-GDI sa 100 na 120 ks. Ostaješ na 3 cilindra.
1.200 evra da predješ sa 1,0 T-GDI 120 na 1,4 T-GDI od 140 ks. Prelaz sa 3 na 4 cilindra.
Šišaju domaćinski one kojima je malo T-GDI 100.

Don

0-100 km/h 11.7 s Höchstgeschwindigkeit 185 km/h (slicno kao stari model) Nisam gledao detaljno, ali cini mi se kao da nema 1.6 i 204 ks, mozda je ta rezervisan za proceed samo. 1200e za 20 ks….samo ne znam koja je razlika medju motorima izmedju ovih 100 i 120 ks. Der neue 1.0 T-GDI 100 des Ceed und Ceed Sportswagon ist eine kleinere Variante des 1,0-Liter-Dreizylinders mit 120 PS Leistung. Der neue Motor ist serienmäßig mit einem Sechsgang-Schaltgetriebe kombiniert und ersetzt den 1,4-Liter-Saugbenziner. ANZEIGE Das Turbotriebwerk spricht schneller an als der bisherige Einstiegsmotor, bietet mit 172 Nm ein höheres Drehmoment (plus… Pročitaj više »

moron

Ja sam „negde“ za taj motor nalazio ubrzanje oko 13,5 sekundi. Potražiću.

moron

PERFORMANSE
maksimalna brzina:182 km/h
ubrzanje 0-100 km / h:13,1 s
https://www.cars-data.com/srb/kia-ceed-sw-1.0-t-gdi-100ks-dynamicline-specs/70590

Don

Jesil popio kafu? ovo su ti podaci za stari model, godinja proizvodnje 2015…novi ima onliko koliko sam napisao, sto je i dosta dobro s obzirom na 100ks, 3 cilinda i ko zna koliko zive vage.

moron

Već popih i popodnevnu … Čudno mi je da Kia i Hyundai sa zvaničnog sajta uklone podatke o ubrzanju – ako bi oni bili pohvalni, kao što mi je malo verovatno da savremeniji automobil, mapiran na ekološki način, sa istim motorom može da ima bolje ubrzanje nego u vreme dok je bio lošiji emisioni razred.