1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije enterijera: Poznati i motori za Kiju Sorento
Prve fotografije enterijera: Poznati i motori za Kiju Sorento
2

Prve fotografije enterijera: Poznati i motori za Kiju Sorento

1.72K
2
Podelite sa prijateljima:

Čelnici Kije nastavljaju da se prave blesavi, ignorišući to što su snimci sa zvanične fotografske seanse novog Sorenta četvrte generacije, pre nekoliko dana isplivali u javnost i otkrili svu lepotu noviteta. Tako su Amerikanci imali tu privilegiju da kradom snime spoljašnost Sorenta, a sada je Rusima pripala čast da spoje foto-aparat s enterijerom korejskog SUV-a.

Bez dodira sa stvarnim svetom, rukovodioci odeljenja za odnose s javnošću korejske marke, nastavljaju da medijima dostavljaju crteže enterijera budućeg novieta.

Priložene skice praktično otkrivaju toplu vodu: Sorento će posedovati virtualnu instrumentaciju, širokougaoni ekran multimedijalnog sistema, vertikalne ventilacione otvore i automatsku transmisiju s rotacionim selektorom režima prenosa. Što se tiče očekivane opreme, crtane ilustracije dočaravaju prisustvo elektromehaničke parkirne kočnice, grajani obruč upravljača kao i opciju ventiliranih sedišta.

Ono što je još važnije, objavio je blog o korejskim automobilima The Korean Car Blog. Naime, paleta pogonskih blokova za novi Sorento uključuje atmosferski benzinac zapremine od 2,5 litara (koji se nalazi i pod haubom Hyundai Sonate), zatim turbo benzinski agregat od 1,6 litara. Što se dizela tiče, u ponudi će se naći davno nam poznata jedinica s turbo asistencijom, zapremine 2,2 litra.

Preliminarne informacije govore o tome da će benzinski agregati biti upareni s šestostepenom automatskom menjačkom kutijom, ali da će postojati i opcija s ručnom transmisijom.

Nasuprot njima, turbodizel Sorento koristi isključivo osmostepenu automatsku transmisiju s dvostrukom spojnicom. Pogonski točkovi će biti u svakom slučaju prednji, ali će na pojedinim varijantama biti omogućeno da se u određenim kratkim intervalima uključuje i zadnji pogon, zarad održanja stabilnosti i poboljšanja trakcije.

Očekuje se da Korejci ponude i hibridne verzije Kije Sorento, čija će premijera biti upriličina na dan 3. mart, odnosno na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

(1717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Odličan, samo bez sive plastike u unutrašnjosti , kao da je kasetofon iz Kine, a bliješti i zasljepljuje osim sto loše izgleda.

Bungi

Još jedan odličan auto veoma dobre Kie.