1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Prodaja Ducatija klecnula usled trzavica na kineskom tržištu
Prodaja Ducatija klecnula usled trzavica na kineskom tržištu
0

Prodaja Ducatija klecnula usled trzavica na kineskom tržištu

121
0
Podelite sa prijateljima:

Realizacija italijanskog proizvođača nobles motocikala Ducatija, pretprpela je blagi pad u trećem tromesečju 2023. godine. Negativnu dinamiku je donelo loše postignuće u Narodnoj Republici Kini gde je isporučeno za 46% manje dvotočkaša no u komparitivnom periodu, iako je na brojnim tržištima situacija bila stabilnija.

Kompanija je pre par dana objavila da je isporučila ukupno 47.867 motocikala vozačima širom sveta. Podatak se odnosi na prvih devet meseci tekuće godine. U istom dokumentu je naznačena i informacija o četvoroprocentnom padu prodaje u prva tri tromesečja ove godine spram prošle. Tada je u odnosnom intervalu realizovano 49.858 dvotočkaša.

Prilikom tumačenja izloženih cifara, trebalo bi podsetiti da je prošle godine u ovo doba i u sličnoj objavi, Ducati izneo gore pomenutu cifru o devetomesečnoj realizaciji, označavajući (u tom momentu) tek prošli septembar, kao „najuspešniji u istoriji.” Takođe je navedeno da je tada registrovan rast plasmana od 21%, a isto tako, krajem 2021. godine smo saznali da je i ta godina, za Ducati bila najbajkovitija u dotadašnjoj istoriji kompanije.

Sad da se vratimo rezultatima za ovu godinu i protekli kvartal. Ducati navodi da je na najvećem broju teritorija prodaja ostala stabilna, ili čak i uz blagi rast. Tako je na matičnom, italijanskom tržištu isporučeno 8.474 vozila, odnosno za 2% više no lani. Prodaja je i u Americi za toliko nabujala (otprema 6.704 primeraka). Na trećem tržištu po značaju za Ducati, procenat rasta je bukvalno bio toliki (5.764 komada). Radi se o germanskom tržištu.

S druge strane, u Kini koja je tek na šestom mestu po značaju za Italijane, u trećem kvartalu je prodat 2.201 Ducati, što je za 46% manje no u isto doba lani.

“Trenutno se suočavamo s negativnim prodajnim trendom u Kini. Razlog se krije u složenoj tržišnoj situaciji. Inače, marka je obožavana u toj zemlji od divne grupe entuzijastičnih ljudi. Već smo pripremili akcioni plan koji uzima u obzir specifičnu situaciju, i nastavljamo da pomno pratimo zbivanja na tržištu, sve kako bismo se vratili uspehu,” reče potpredsednik Ducatija koji ima zaduženja u oblasti prodaje i postprodaje na globalnom nivou. Čovek se zove  Frančesko Milicija.

Najbolje plasirani motocikl u prodajnom smislu, a u asortimanu Ducatija, jeste Multistrada V4, i to zahvaljujući plasmanu 8.680 motocikala širom sveta. Teško je odoleti i ne pohvaliti se činjenicom da je jedan od tih osam i nešto hiljada, pod prozorom redakcije. Elem, drugi je Panigale V4, a treći Diavel V4. Ducati naznančavada je zvanično raspordata i ograničena (na 500 jedinica) serija motocikala Monster 30th Anniversario.

Ducati je u međuvremenu maločas predstavio model Hypermotard 698 Mono, ali o njemu u zasebnom članku.

MotoRepublika

(121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments