1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Najveća trka ubrzanja na svetu – 12 modela na crti (VIDEO)
Najveća trka ubrzanja na svetu – 12 modela na crti (VIDEO)
1

Najveća trka ubrzanja na svetu – 12 modela na crti (VIDEO)

920
1
Podelite sa prijateljima:

Dvanaest automobila se pojavilo na pisti u bazi Vandenberg vazdušnih snaga SAD.

Trke ubrzanja znaju da budu uzbudljive kada „na crtu“ stanu snagatori na četiri točka. Troboj je još bolji, a neke redakcije, poput CarWowa nedavno, znaju da uporede i po pet primeraka.

Ovoga puta je MotorTrend upriličio nešto što se može nazvati „najveća svetska trka ubrzanja“, u kojoj je učestvovalo čak 12 vozila.

Mašinerija je razno-razna, i sasvim je izvesno koji modeli su favoriti a koji autsajderi: McLaren Senna, Porsche 911 Carrera S, Aston Martin DBS Superleggera, BMW 850 xDrive, Bentley Continental GT, BMW M2 Competition, Mercedes-AMG GT 63 S, Jaguar XE SV Project 8, Lamborghini Urus, Toyota Supra, Dodge Challenger Hellcat Redeye i Ford Mustang Shelby GT350. Iz nekog razloga, mnogo brži GT500 nije pozvan na „žurku“.

Dakle, gotovo 7.000 konjskih snaga je u igri i generalno ne vidimo ko bi mogao da konkuriše McLarenu, ali interesantno je videti kako će se proći ostatak ekipe. Na početku se sjajno pokazao Porsche, moramo spomenuti.

Održana je još jedna trka, na pola milje, što je „klubu 300“ omogućilo da „protegne točkove“. Da li uopšte neko može da pruži dostojan izazov Senni? Pogledajte video.

AutoRepublika

Izvor: MotorTrend via YouTube

(920)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Pobednik nije nikakvo iznenadjenje.
Ali, sto je meni licno senzacija, jeste rezultat Porsche-a, obzirom na razliku u snazi (Senna je bezmalo dvostruko jaca).
Dosta marki ucesnica imaju i znatno jace modele, pa bi bilo zanimljivo videti kako bi se oni poneli u trci (samo redakcija zna zasto je izbor modela takav, kakav je).