1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes G63 AMG 6×6 dobio novog vlasnika
Mercedes G63 AMG 6×6 dobio novog vlasnika

Mercedes G63 AMG 6×6 dobio novog vlasnika

750
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Mercedes debitovao sa slavnim model G63 AMG s pogonom na svih šest točkova, što se desilo pre osam godina, automobilski svet se našao u velikom šoku. Niko ranije nije ponudio sličan terenac s takvom snagom, performansama i tehnologijom. Za proizvodnju se postarala firma Magna Steyr u Austriji, a u periodu od 2013. do 2015. godine je prodato oko sto jedinica.

Međutim, prerade Mercedesovog legendarnog modela od strane privatnih kompanija su postojale i ranije, a i kasnije. Model koji vidite na priloženim fotografijama možda izgleda kao autentični nemački model, ali je zapravo reč o preradi samostalne kuće nazvane South Florida Jeeps.

Projekat je počeo na standardnoj G Klasi s pogonom na četiri točka, a zatim su dodata još dva točka. Kada je bio nov, ovaj 6×6 je koštao preko milion američkih dolara, ali pošto je prerada urađena još pre četiri godine, i pritom je automobil učestvovao u manjem sudaru koji se dogodio još 2018. godine, današnja vrednost je daleko niža.

South Florida Jeeps se inače bavi preradama svih poznatijih terenaca, od čega se naravno izdvaja Jeep, a za svoje usluge naplaćuju od 175 hiljada američkih dolara pa naviše.

 

Ovaj konkretni primerak je prošao kroz dugačku listu modifikacija. Viši je za 127 milimetara u poređenju sa standardnim modelom, a dobio je i razne izmene po pitanju modernog osvetlenja i bezbednosnih mera. Takođe je reč o bogato opremljenom primerku koji pruža gotovo svaku opciju ponuđenu od strane Mercedesa.

Pokreće ga 5,5-litarski turbobenzinac sa osam cilindara koji razvija 600 „konja“, a snaga se prenosi na točkove preko sedmostepenog automatskog menjača. Spomenućemo da na satu stoji brojka od 26.800 milja (oko 43.130 kilometara), a pretraga na internetu pokazuje da je te godine kada je bio jedna od strane u manjem udesu, oštećen prednji deo s vozačeve strane.

Pošto je ipak reč o kopiji, a ne o originalnom Mercedesovom 6×6, to se odrazilo i na cenu. Na kraju dana je prodat na aukciji u organizaciji čuvene kuće Barrett-Jackson za 308 hiljada američkih dolara. Možda je brojka pomalo razočaravajuća, ali sumnjamo da će iko moći uočiti razliku u poređenju s primerkom koji je napustio fabriku u Austriji.

AutoRepublika

(750)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments