1. Home
  2. Vesti
  3. Trka ubrzanja meseca (VIDEO)
Trka ubrzanja meseca (VIDEO)
0

Trka ubrzanja meseca (VIDEO)

377
0
Podelite sa prijateljima:

Definitivno trka ubrzanja meseca.

CarWow nas je navikao na zanimljive duele, ali ovo danas je nešto posebno, jer se radi o petoboju, a među rivalima se nalaze primerci poput električnog SUV-a, superautomobila sa središnje pozicioniranim motorom, nemačkih sportskih kupea i izuzetno brze limuzine. Ko li će ovde pobediti?

Najpre, tu je Tesla Model X P100D, koji koristi dva elektromotora, koja ga do „stotke“ katapultiraju za samo 3,1 sekundu. Zaista impresivne performanse za jedan SUV, kojem „drag“ trke nisu nimalo strane. Ovaj „teškaš“ za žrtve iima mnoge superautomobile, kada je reč o pravolinijskom trkanju.

S druge strane spektra je Audi R8 V10 Performance, „naoružan“ V10 motorom uparenim sa sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom. U igri je 620 ks za sprint do 100 km/h za 3,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi preko 320 km/h. Zahvaljujući quattro pogonu, R8 nema problema s isporukom velike snage na asfalt.

Ukoliko za neke superautomobil sa središnje pozicioniranim motorom nije prava stvar, tu je Porsche 911 Carrera 4S, s motorom smeštenim pozadi. Novi 992 model raspolaže s 450 ks iz 3,0-litarskog, šestocilindarskog boksera, uparenog s PDK transmisijom s dvostrukom spojnicom. S obzirom na to da poseduje „4S“ oznaku, ovaj model krasi Porscheov pogon na sve točkove, koji takođe doprinosi moćnijem ubrzanju.

Za one koji preferiraju motor koji se nalazi napred, tu su dva ozbiljna nemačka igrača s twin-turbo V8 motorima. Prvi je BMW M8 Competition Coupe, koji iz 4,4-litarskog agregata izvlači 625 ks, a do „stotke“ ubrzava za 3,2 sekunde. Drugi „snagator“ dolazi u vidu limzine, Mercedes-AMG GT63 S Sedan sa 639 ks. Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde.

AutoRepublika

Izvor: CarWow

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments