1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot će do 2025. godine u potpunosti elektrifikovati svoju gamu
Peugeot će do 2025. godine u potpunosti elektrifikovati svoju gamu
1

Peugeot će do 2025. godine u potpunosti elektrifikovati svoju gamu

159
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka nastavlja sa procesom elektrifikacije.

Već sada, “lav” iz Sošoa ima 70% elektrifikovanih vozila u portfoliju. Taj udeo će se popeti na 85% do 2023. godine, a do 2025. će svi automobili Peugeota imati baterijsku varijantu. Neki će posedovati plug-in hibridna izdanja, a drugi potpuno električna.

Ipak, to ne znači da će Peugeot okrenuti leđa SUS motorima. Za sada ostaju verni svojoj strategiji “Power of choice”, odnosno moć izbora. Tako će kupcima i dalje nuditi benzinske i dizel agregate, sve u skladu sa njihovom potražnjom.

Šefica Peugeota, Linda Džekson, istakla je da je ova marka prezadovoljna prodajom elektrifikovanih modela u Evropi. “Isporuke su na vrlo visokom nivou”, navodi Džeksonova. Ona je dodala da će u ostatku sveta elektrifikacija teći sporije, te da će SUS modeli i dalje igrati krucijalnu ulogu.

Peugeot trenutno u ponudi ima plug-in hibridne verzije za sledeće modele: 508, 3008, i poslednji dodatak je nova generacija 308-ice. Postoji najava i da će hečbek iz C segmenta dobiti i EV varijantu, čime će se pridružiti 208-ici, 2008-ici, Rifteru (Partneru)…

Šta više, francuska marka trenutno ima samo tri automobila koji nisu elektrifikovani. To su maleni 108 koji će uskoro i nestati sa tržišta, potom niskobudžetni 301 koji je često potpuno zaboravljen u razgovorima o Peugeotu, kao i 5008, mada se očekuje da potonji uskoro dobije plug-in hibridno izdanje kao i 3008.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za razliku od Renaulta, PSA će očito još dugo da igra i na kartu dizela. To je dobro. Za kupce. Ta mogućnost izbora.