1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Ford Mondea dobija „krosoverski“ stajling?
Naslednik Ford Mondea dobija „krosoverski“ stajling?
1

Naslednik Ford Mondea dobija „krosoverski“ stajling?

709
1
Podelite sa prijateljima:

Ford će Mondeo zameniti novim modelom čiji će stajling biti više „krosoverski“.

Budućnost Fordovog modela iz D segmenta u Evropi je dovedena u pitanje zbog pada prodaje u srednjem segmentu, čiji se kupci sve više okreću SUV/krosoverima.

U SAD, Ford iz ponude izbacuje Fusion, što podgreva spekulacije da će se isto desiti i s Mondeom  u Evropi. Po pretpostavkama, novi Mondeo će posedovati elemente dizajna krosovera, ali neće biti klasifikovan kao SUV. Informacije dolaze od neimenovanih izvora iz Forda, koji kažu da će se nastaviti s hedžbek i karavan karoserijskim varijantama.

Nova generacija Mondea se spominje u Fordovom katalogu alata. On je u međuvremenu ažuriran, da bi se uklonile reference vezane za novi model. Lansiranje novajlije bi trebalo da se desi u trećem kvartalu 2021.

Na listingu alata je bio jedan dizajniran za skidanje lisnatih opruga, što je tip zadnjeg ogibljenja koji doživljava svoju renesansu, jer omogućava više prostora za baterijske pakete u hibridnim automobilima.

Kodno ime novog modela u katalogu je CD542, što je isto koje je koristila zamena za Fusion pre nego što je on bio otkazan.

„CD“ se odnosi na Fordovu veliku platformu, za koju se očekuje da će činiti osnovu nove generacije Mondea. U Fordu nisu želeli da komentarišu ove informacije, rekavši da se ne bave spekulacijama.

Mondeo se trenutno proizvodi u Fordovoj fabrici u Valensiji, u Španiji, pored Kuge, S-Maxa i Galaxyja.

Novajlija bi trebalo da bude dovoljno prostran da zameni S-Max i Galaxy monovolumene. S-Max i Galaxy su poslednji automobili te vrste koje Ford prodaje u Evropi, nakon što su manji B-Max i C-Max ukinuti u poslednje dve godine.

Mondeo će verovatno podeliti komponente s modelima koji se proizvode u Valensiji, uključujući „plug-in“ hibridni pogon Kuge, kao i novonajavljeni potpuni hibridni pogonski sistem za S-Max i Galaxy.

Na špijunskim fotografijama novog Mondea koje su objavili neki mediji, može se videti karavan povišenog klirensa.

Ford polako ali sigurno uvodi kompletnu „krosoverizaciju“ u gamu, naravno da bi bio što profitabilniji. Ove godine će započeti prodaja nove Pume i nove Kuge. Plavi oval takođe planira lansiranje „plug-in“ hibridne verzije Explorera, velikog SUV-a.

Prodaja Mondea u Evropi je pala za 19 odsto na 40.495 primeraka prošle godine, sudeći po podacima JATO Dynamicsa. Ukupna prodaja marke je skliznula za dva odsto, na 995.156 putničkih vozila.

AutoRepublika

(709)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Na listingu alata je bio jedan dizajniran za skidanje lisnatih opruga, “

Majku mu, šta je aktuelni mondeo? Tristać ?