1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo okončava proizvodnju Giuliette u martu
Alfa Romeo okončava proizvodnju Giuliette u martu
8

Alfa Romeo okončava proizvodnju Giuliette u martu

1.73K
8
Podelite sa prijateljima:

Sa odlaskom Giuliette Alfa će ostati sa svega dva modela u portfoliju! 

Posle višegodišnjih pompeznih priča o revitalizaciji još jednom se pokazalo da je italijanski menadžment praktično nesposoban za ovakve preokrete. Nakon velikih planove gde je Alfa Romeo trebalo da bude marka sa velikim brojem atraktivnih modela u ponudi stiglo se do toga da je jedan po jedan automobil odlazio u penziju, a za njega nije pronađena adekvatna zamena.

Tako je i sa Giuliettom. Njena proizvodnja okončaće se u martu ove godine, pri čemu nema najave, a ni traga o potencijalnom nasledniku. Umesto Giuliette u fabrici u Kasinu proizvodiće se novi model Maseratija.

Sledeći novitet Alfa bi trebalo da predstavi u junu i tu postoji nekoliko glasina šta bismo mogli da vidimo. Prva i najverovatnija je da će biti predstavljen SUV iz B segmenta, druga je da će Alfa prikazati GTA izdanje Giulije, dok je treća koja je ujedno najmanje realna da vidimo atraktivni 6C. Prvi sledeći novi model Alfe koji će neko moći da kupi jeste Tonale, u koji rukovodstvo čitavog FCA polaže poverenje da će uspeti da se nametne na tržištu.

Ono o čemu se do sada malo govorilo to je činjenica da će spajanje sa PSA grupom doneti velike promene. Pre svega, PSA ima daleko napredniju tehnologiju, i uz to čistije motore, pa je njihova briga u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova minimalna.

Očekuje se da će Alfa Romeo biti pažljivo kontrolisan od strane sposobnog Karlosa Tavareza. Stoga se veruje da će se Alfa brzo vratiti u C segment. Uostalom, želja je da novonastali PSA-FCA gigant izazove VW grupu u Evropi na svim poljima.

Tako da je sasvim realno očekivati brzi povratak Alfe u C segment. Uostalom, Peugeot 308 će sigurno poslužiti kao „uzor“ za eventualni Alfin model u ovoj klasi.

AutoRepublika 

(1731)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Jel, a sta je sad falilo onim pricama (sto ne volim ne provjerene stvari) da ce nova djulijeta biti u stvari skracena djulija? Sta ce joj pezo 308 za to? skrati par cm i eto ti auta, motore vec ima, jedino moze ubaciti struju tj kakav hibrid, radi eko normni, ali ionako ce te strujase voziti niko pa cak ni toliko 🙂
Jedna stvar je jasna, menadzeri u Alfi i fiatu su nesposobni. Doduse, kad znam ko im je vlasnik, nista me ne cudi.

TNT

Uslovno dobra vest je što evo u SRB bazni model, nov ali 2019-to je ispod 15.000€ već sada.

moron
Don

Ne valja , nije novo! Hehehe

BojanNeki

Teško bi mi bilo da poverujem da uprava nije razmatrala Đulijetu na Đorđo platformi a onda su verovatno došli i do spoznaje da bi taj takav auto morao da košta od 40K€ pa naviše.
I Đuliju su, cenom i motorima, podigli u premijum, mnogima nedostižan, segment a tu se rezultati ubiru poverenjem koje se gradi godinama i modelima.
„spala knjiga na dva slova“

Ramzaj

Sve ovo treba uzeti sa velikom rezervom jer, po pravilu kada su informacije o Alfi u medijima, pogotovo one od takozvanih poznavaoca, zastupljene uglavnom su ne tacne. Alfa trenutno ima najmoderniju i najskuplju platformu na svetu, ‘Giorgio’, i potpuno je zbunjujuce koliko se spominju neke Alfe sa platformom PSA, toliko da covek moze da zakljuci da ce Alfa Romeo ustvari biti Peugeot sa znakom Alfe, a upravo je Peugeot prvi koji je zatrazio Alfinu platformu. Da smo verovali medijima poslednjih godina Alfe odavno ne bi bilo.

Zoca

Kako upropastiti sportski brend?Tako sto u Alfu 159/Brera pored postojeceg Busso v6 motora ubacis Holden/GM V6 motor.I sad se cudis?l

BojanNeki

I to sve na GM platformi 😉