1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari ponovo proglašen za najsnažniji brend na svetu
Ferrari ponovo proglašen za najsnažniji brend na svetu
0

Ferrari ponovo proglašen za najsnažniji brend na svetu

941
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač automobila opet se okitio prestižnom titulom. 

Brand Finance je nezavisna konsalting agencija koja se bavi procenom vrednosti različitih brendova. Ova agencija pravi godišnji izveštaj o snazi i vrednosti velikih brendova.

Tako se snaga brenda određuje BSI poenima (Brand Strenght Index). Od mogućih 100 bodova, Brand Finance dao je Ferrariju 94,1 uz rejting AAA+. Ipak, ovo je nešto lošiji rezultat od prošle godine kada je Ferrari zaradio 94,8 BSI poena.

Italijanski brend tako je ove godine ostavio iza sebe Disney, WeChat, Sberbanku, Deloitte, Coca Colu…

No, snaga jednog brenda koja se određuje pomenutim poenima nije isto što i njegova vrednost. Kada je reč o najvrednijim brendovima na svetu, među prvih deset nema proizvođača automobila.

Tek na 11. poziciji nalazi se Mercedes-Benz, dok je na 15. mestu u generalnom plasmanu japanska Toyota. Sledeći na 25. poziciji je Volkswagen, dok je BMW 30. na listi.

Najvredniji brend ostao je ove godine isti kao i prethodne, a u pitanju je naravno Amazon.

Kompletne liste 500 najvrednijih brendova na svetu prema Brand Finance možete pogledati u njihovom godišnjem izveštaju. Više o samoj proceni vrednosti brenda možete saznati klikom na ovaj link, sve iz stručnog pera Zvezdana Božinovića!

AutoRepublika 

(941)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments