1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Seat Leon stiže 28. januara
Novi Seat Leon stiže 28. januara
0

Novi Seat Leon stiže 28. januara

198
0
Podelite sa prijateljima:

Španski proizvođač zakazao je premijeru nove iteracije hedžbeka za 28. januar. 

Novi Leon trebalo bi da izgleda značajno sportskije u odnosu na Volkswagen Golf, ali se očekuje da preume veliki deo delova od nemačkog modela.

Eksterijer će biti mnogo drugačiji od onoga što je predstavljeno sa novom generacijom Golfa, ali se unutar kabine očekuju daleko veće sličnosti između dva modela, pogotovo kada je reč o postavci digitalnog instrumentalnog panela i ekrana za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Novi Leon imaće i svoju performantnu varijantu, ali će se ona proizvoditi pod okriljem Cupre. Još jedna informacija je da će model sa troje vrata ostati u prošlosti, pre svega zbog male potražnje.

Što se tiče palete motora, za očekivati je da ona oslikava sličnu ponudu kao kod Golfa. Benzinskih agregata će sigurno biti nekoliko, ali ostaje da se vidi šta će biti sa dizel pogonskim jedinicama. Najverovatnije će i one opstati kao deo ponude, no postoje indicije da će Seat ponuditi i plug-in hibridnu verziju.

Nova iteracija Leona imaće pred sobom ozbiljan zadatak, jer ne samo što je konkurencija u C segmentu izuzetno jaka, već i zato što je prethodna generacija ostvarila odličan prodajni uspeh – plasirano je više od milion primeraka ovog automobila.

Naš test aktuelnog Leona možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments