1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran zadnji deo novog VW Golfa GTI
Špijuniran zadnji deo novog VW Golfa GTI
0

Špijuniran zadnji deo novog VW Golfa GTI

343
0
Podelite sa prijateljima:

Ovako nešto smo i očekivali, ali mu to ne umanjuje atraktivnost.

Definitivno, jedna od najvažnijih ovogodišnjih premijera za Volkswagen je debitovanje ikone, Golfa GTI. Prošle nedelje je potvrđeno da će se pojaviti u Ženevi u martu, ali očigledno nećemo morati da čekamo toliko dugo da bismo se upoznali sa zadnjim delom popularnog „hot heča“.

Vrlo je moguće da dotična „zadnjica“ pripada naoštrenijoj, GTI TCR verziji, sudeći po masivnijem krovnom spojleru. Standardni model će verovatno posedovati jednostavniju postavku, bez prevelike doze egzibicionizma.

Opšti dizajn je tipičan za VW, tako da imamo posla sa suptilnom evolucijom u odnosu na prethodni  model.

Jedna od priimetnih karakteristika su dvostruki završeci izduvnih cevi u uglovima elegantnog difuzora, dok smanjen klirens sugeriše da je instalirano kruće ogibljenje. Oznaka „Golf“ prekrivena, a nalazi se ispod VW logoa, pozicioniranog u centralnom delu zadnjih vrata. „GTI“ bedž je u potpunosti odsutan. To ne treba da čudi s obzirom da se radi o pretproizvodnom prototipu.

Izveštaji kažu da će 2,0-litarski turbomotor odlikovati blaga hibridna postavka, dok će snaga iznositii 245, odnosno 290 konja, uz prisustvo komponenti kao što su diferencijal s ograničenim proklizavanjem, veći točkovi, moćnije kočnice i sportsko ogibljenje.

Ostaje da se vidi da li će TCR biti predstavljen pored standardnog modela u Ženevi, gde će se naći i dizel ekvivalent, GTD. Kao što smo već izvestili, R će svetsku premijeru imati na Festivalu brzine u Gudvudu.

AutoRepublika

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments