1. Home
  2. Vesti
  3. Kina sad značajno umanjuje, a potom ukida podsticaje za kupovinu elektromobila
Kina sad značajno umanjuje, a potom ukida podsticaje za kupovinu elektromobila
0

Kina sad značajno umanjuje, a potom ukida podsticaje za kupovinu elektromobila

182
0
Podelite sa prijateljima:

Kina će ukinuti aktuelne stimulanse koji su na snazi prilikom kupovine alternativnim gorivima pogonjenih vozila, onih koji pripadaju segmentu NEV (New Energy Vehicles). Redukcija podsticaja će biti za sprovedena za 30% tokom ove godine. S odnosnom objavom je u javnost izašao ministar finansija Narodne Republike Kine. Dodao je da će subvencije biti u potpunosti ukinute nakon što protekne ova godina. Segment NEV uključuje čisto električne automobile, one s hibridnim i vodoničnim pogonskim sklopom.

Vlasti u Pekingu su u prošlosti postavile za cilj da tržišni udeo vozila iz klase NEV dovedu na nivo od 20% u toj državi, i to do 2025. godine. Međutim, kako prenosi dnevnik China Daily, Institu China EV100 predviđa da će taj parametar biti dobrano premašen u zadatom roku, to jest da će se učešćen automobila iz grupe NEV popeti na preko 30% do 2025. godine.

Kina je najveće tržište novih automobila na svetu. Vodeći svetski proizvođači četvorotočkaša, poput Volkswagena, General Motorsa i Toyote Motor, sada rade na uvećanju proizvodnog udela električnih automobila u Kini, izvestio je Reuters. Kineska asocijacija proizvođača automobila (Chinese Automobile Manufacturers Association – CAAM) je prošlog meseca iznela prognoza da će prodaja vozila iz segmenta NEV u Kini, doživeti rast od čak 47%, odnosno da će biti prodato pet miliona takvih automobila tokom ove godine.

Prema informacijama koje je u etar posejala pomenuta asocijacija CAAM, ukupan broj prodatih automobila u Narodnoj Republici Kini je porastao za 4,5% spram lanjske godine, što će reći da je od početka januara do kraja novembra isporučeno oko 23,5 miliona novih automobila. Kinesko Ministarstvo finansija je takođe objavilo da će pojačati nadzor nad pitanjima vezanim za bezbednosni aspekt NEV vozila, a sve u cilju prevencije mogućih saobraćajnih nezgoda.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments