1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche ubedljiv u 2019. godini
Porsche ubedljiv u 2019. godini
0

Porsche ubedljiv u 2019. godini

147
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač pohvalio se rekordnom prodajom u protekloj godini, uz rast prodaje od velikih 10%.

Uprkos tome što se automobilska industrija suočava sa ozbiljnom krizom, premijum i luksuzni brendovi mahom beleže odlične rezultate. Tako je Porsche tokom 2019. godine isporučio 280.800 vozila, što je novi rekord te kompanije.

Ipak, u Porscheu očekuju da će ova godina nadmašiti prethodnu, jer veruju da će zbog plasmana novih modela potražnja značajno porasti.

Prodaju marke iz Štutgarta nosila su dva modela, naravno oba sa povišenim klirensom – Macan i Cayenne. Macan je prodat u 99.944 primerka, uz rast prodaje od 18%, dok je veći Cayenne uspeo da dođe do 92.055 isporučenih jedinica (+29%).

Porsche je u 2019. godini ubeležio rast prodaje na svim velikim tržišnim celinama. Dve najvažnije zemlje za plasman vozila ove marke ostaju Kina i SAD, gde je ostvaren rast prodaje od 8%. Tako su Amerikanci kupili 61.568 automobila Porschea, a Kinezi čak 86.752.

Predstavnici najprofitabilnijeg brenda u okviru VW grupe nisu dali sve podatke o prodaji ostalih modela te kuće, ali je jasno da oni mnogo zaostaju u odnosu na najpopularnije krosovere.

Porsche očekuje da će novi talas elektrifikacije privući i nove kupce, što bi trebalo da se vidi na kraju tekuće godine.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments