1. Home
  2. Vesti
  3. GMC debitovao s novom generacijom modela Yukon
GMC debitovao s novom generacijom modela Yukon
0

GMC debitovao s novom generacijom modela Yukon

828
0
Podelite sa prijateljima:

GMC je relativno nepoznat brend izvan Amerike, ali ga mnogi smatraju možda najbitnijim delom velikog General Motorsa. Ova komercijalna divizija je prošle godine privukla oko 565.000 kupaca i zahvaljujući visokim prodajnim cenama i niskim troškovima proizvodnje, donela je proizvođaču poveći profit. Vrh ponude GMC-a čini veliki terenac Yukon, koga je kompanija upravo osvežila za 2021. godinu.


Kao i u prošlosti, ponuda Yukona se deli na standardni model sa dva reda sedišta kao i produženu XL verziju sa trećim redom sedišta. Oni prate strategiju koju su nedavno postavili mehanički blizanci Chevrolet Tahoe/Suburban, dok će poslednji član ovog trilinga, model Cadillac Escalade debitovati nešto kasnije.

GMC tvrdi da njegov velikan nije samo delimično osvežen, iako možda tako deluje na prvi pogled, već da je sasvim nov po mnogim karakteristikama. Za početak, dužina obe verzije sada je impozantnija za preko 10 centimetara, a prostor u enterijeru je dodatno, bolje iskorišćen zahvaljujući nezavisnom vešanju. Ono je takvo po prvi put u istoriji Yukona pa drugi i treći red sedišta sada pružaju mnogo više prostora za noge.


U ponudi će se naći i nova pro-terenska verzija AT4. Predstavljen prošle godine, nastala na osnovi modela Sierra, AT4 je brzo postao izuzetno popularan među kupcima. Stoga je takva modifikacija i proširena na modele Caynon i sada Yukon (poslednji model, Terrain AT4, će debitovati do kraja godine).

Najzanimljiviji detalj ovog paketa opreme je njegovo vazdušno vešanje sa kojim vlasnik može da podesi visinu vozila do devet centimetara. On stiže i sa agresivnijim dizajnerskim detaljima kao i terenskim pneumaticima.


Sa mehaničke strane desetostepeni automatski menjač je sada deo standardne opreme i u penziju šalje dosadašnji šestostepeni „automatik“. GMC očekuje da će većina kupaca da se odluči za jedan od dva benzinca i to 5,3-litarski sa 355 konjskih snaga i 6,2-litarski sa 420 „konja“.

Po prvi put u istoriji Yukon će moći i da se naruči sa dizelom i to linijskim šestakom zapremine 3,0 litara sa 277 „grla“ i 624 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta.


Vrh ponude će činiti Denali paket opreme, a razlikovaće se po specijalnom drvetu, kvalitetnijoj koži i specifičnim bojama. On se u prošlosti pokazao kao izuzetno popularna opcija kod kupaca pa nema razloga da se takav trend promeni.


GMC već sada prima narudžbe, a prvi primerci će početi stizati u salone na proleće po početnoj ceni od 50.600 američkih dolara.

AutoRepublika

(828)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments