1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes uskoro počinje sa prodajom električnih modela i u Rusiji
Mercedes uskoro počinje sa prodajom električnih modela i u Rusiji
1

Mercedes uskoro počinje sa prodajom električnih modela i u Rusiji

107
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka planira da u Rusiji, za početak, ponudi dva električna automobila.

Mercedes je krenuo na put bez povratka, stazom elektrifikacije koja će pre ili kasnije dovesti do potpuno električne game ove marke. Uostalom, brend iz Štutgarta nedavno je potvrdio da okreće leđa daljem razvoju plug-in hibrida, te da će fokusirati na EV modele.

Kako bi se ovaj juriš u potpuno novu sferu automobilizma mogao izvršiti, bitno je da prodaja aktuelnih električnih vozila sa znakom “trokrake zvezde” krene u što boljem, odnosno bržem maniru.

Tako će uskoro startovati prodaja električnih Mercedesa u Rusiji, zemlji koja teži da u narednim godinama na svoje drumove privuče što veći broj baterijskih četvorotočkaša. Međutim, Rusi neće imati priliku da kupe neki od SUV modela iz portfolija štutgartskog brenda…

Mercedes će u Rusiji ponuditi samo dva automobila – EQS i nedavno predstavljeni EQE. Prvo će u izložbeno-prodajne salone stići EQS, koji je ujedno i stegonoša EV portfolija nemačke marke. Ništa od bazičnog EQS-a za Ruse, oni će moći da kupe samo skuplju varijantu  EQS 580 4Matic – koja koristi bateriju od 107 kWh i ukupno raspolaže sa 523 ks.

Za takav model u Nemačkoj je potrebno izdvojiti oko 136.000 evra, dok je cena za rusko tržište nepoznata. Nije objavljeno ni kada će startovati prodaja, ali tamošnji mediji prenose da su se u nekolicini salona pojavili punjači za EV modele.

EQE će stići posle starijeg brata. Kako ovaj električni “sedan” dolazi u Evropu sredinom naredne godine, realno je očekivati da se krajem iste nađe i u Rusiji.

AutoRepublika 

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ne znam ko bi želeo ovu rugobu da vidi ispred svoje kuće. Koliko god kukali na Teslu, oni su barem napravili koliko toliko lep automobil.