1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda predstavila Scalu G-TEC
Škoda predstavila Scalu G-TEC
1

Škoda predstavila Scalu G-TEC

1.29K
1
Podelite sa prijateljima:

Tri rezervoara komprimovanog prirodnog gasa uz mali benzinski rezervoar, obezbeđuju autonomiju od 630 kilometara.

Nedavno lansiranje Superba iV i Citigoa iV, jasno signalizira da se Škoda priprema za budućnost, u nastojanju da ima 10 elektrifikovanih modela u gami do sredine naredne dekade. Uz širenje PHEV i EV portfolija, češka marka i dalje smatra da automobili pogonjeni prirodnim komprimovanim gasom imaju svoje mesto na vaskolikom tržištu. Nakon predstavljanja osvežene Octavije G-TEC u septembru 2018., VW-ova češka filijala sada skida veo sa Scale, koja poseduje sličan pogon.

Za razliku od veće Octavije, koja koristi četvorocilindarski 1,5-litarski motor, Scala G-TEC se oslanja na usluge malog, 1,0-litarskog trocilindraša, koji isporučuje skromnih 90 ks i 160 Nm, uz asistenciju šestostepenog manuelnog menjača. Naravno, ovde je cilj štedljivost i ekološka podobnost a ne visoke performanse.

Motor se gorivom napaja iz tri spojena čelična rezervoara, u koje može da stane 13,8 kilograma komprimovanog prirodnog gasa. To je dovoljno za nekih 410 kilometara vožnje, dok mali benzinski rezervoar dodaje još 220 kilometara. Matematika je ovde sasvim jasna, tako da češki hedžbek s napunjenim rezervoarima može da prevali 630 kilometara.

Ipak, treba spomenuti da nova verzija Scale nije praktična kao konvencionalan model, jer tri CNG rezervoara oduzimaju od prtljažnog prostora. Dok standardni primerak raspolaže sa 467 litara korisne zapremine, u slučaju G-TEC modela, ona pada na 339 litara, što nije tako loše. Štaviše, Škoda kaže da je Scala vodeća po tom pitanju u segmentu automobila pogonjenih ovim ekološki podobnim gorivom.

Škoda će prodavati Scalu G-TEC u Active, Ambition i Style paketima opreme. Delimična LED svetla napred i pozadi su standardna, dok je kompletna LED postavka dostupna po dodatnoj ceni.

Nova Škoda Scala G-TEC u prodaju kreće u četvrtom kvartalu 2019.

AutoRepublika

(1289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Mali joj bunker. Loša pozicija boca. Ali, izbornik sa šes’ stepeni? Nije greška?