1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto Mitsubishi ne želi da pravi sportske modele?!
Zašto Mitsubishi ne želi da pravi sportske modele?!
0

Zašto Mitsubishi ne želi da pravi sportske modele?!

636
0
Podelite sa prijateljima:

Šef odseka japanske marke za Veliku Britaniju, Rob Lindli, potvrdio je da taj proizvođač nema nameru da napravi novi sportski automobil. 

A zašto? Prema njegovim rečima, Mitsubishi je prinuđen da se bori na različitim tržištima, a uspeh čitave marke zavisi od plasmana u Japanu, Evropi, Kini, SAD… „Sve je to samo po sebi veliki izazov, ali tržište za sportske modele je iz godine u godinu sve manje i manje, a nama su potrebni velikoserijski automobili. Zato smo fokusirani na krosovere“, rekao je Lindli.

Lindli je dodao da Mitsubishi na godišnjem nivou proda 1,2 miliona vozila širom sveta, što ih po njegovom mišljenu svrstava među male proizvođače. „Upravo zbog toga ne možemo da eksperimentišemo sa raznim segmentima. SUV modeli su sada jako popularni, oni su u trendu, i mi ćemo taj trend da pratimo. To je tajna za opstanak našeg brenda“, kazao je prvi čovek japanske marke na Ostrvu.

Nekada legendarni model Eclipse, danas je deo SUV game Mitsubishija. Mada je ova promena bila neočekivana, još je veći šok mogućnost koju su Japanci najavili pre nekoliko meseci.

Naime, reli ikona Evo, mogao bi takođe da postane krosover. Kako navode tamošnji mediji Mitsubishijevi čelnici žele da iskoriste nasleđe modela Evo u marketinške svrhe i „poguraju“ prodaju još jednog SUV-a.

AutoRepublika 

(636)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments