1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla ubeležio novi rekord u poslednjem kvartalu 2019. godine
Tesla ubeležio novi rekord u poslednjem kvartalu 2019. godine
8

Tesla ubeležio novi rekord u poslednjem kvartalu 2019. godine

394
8
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih automobila ostvario je rekordnu isporuku vozila u poslednja tri meseca prethodne godine. 

Tesla je kumulativno isporučio u proteklom kvartalu 112.000 vozila. Od te brojke, većina otpada na Model 3 koji je dostavljen do 92.550 novih vlasnika. Ostatak vozila čine Model S i Model X – 19.450.

Nisu samo isporuke bile rekordne za Teslu u nedavno okončanom kvartalu. Ovaj brend je ostvario odličan rezultat i na polju proizvodnje automobila. U periodu oktobar-decembar prošle godine radnici američke marke sklopili su skoro 105.000 četvorotočkaša.

Opet je prvi naravno Model 3 sa 86.958 napravljena primerka, dok su Model S i Model X kumulativno stigli do 17.933 proizvedene jedinice.

Tesla se ponosi prošlogodišnjim rezultatima, jer su isporučili ukupno više od 367.000 automobila. U saopštenju za javnost ističe se da je fabrika u Šangaju počela sa radom, te da je u Kini napravljeno nešto manje od 1.000 automobila, naravno Modela 3.

AutoRepublika 

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Puno rekorda je osvojila tj oborila Tesla motors. Akcije Tesle su pre koji dan bile na istorijskom maksimumu od ok $449 (sada $443), letos oko $220. I sada vode u ukupnoj proizvodnji i isporuci električnih vozila na svetu a možda već za koju nedelju će to biti cifra od milion automobila. U kineskoj fabrici su već stigli do 3.000 kom nedeljno i za koji dan odlaze modeli 3s prvim kupcima izvan fabrike, prve primerke na samom kraju godine su dobili radnici. Sa puno inresantnih patenata su završili godinu od kojih neki nagoveštavaju novosti koje čekaju svet, nove baterije, novi način… Pročitaj više »

moron

Da li je kupac nekog Tesla vozila istovremeno i vlasnik baterije koje se u vozilu nalazi ?

BojanNeki

Ne znam što ne bi bio.
Inače degradacija baterija je mala a od ove godine će verovatno baterije moći tih famoznih milion milja odnosno 1.600.000 km. Rekao bih lifetime tj za života. Patent je prijavljen.

Ovo su podaci koje je nezavisni sajt prikupljao od samih vlasnika…

comment image

moron

Pa, kada bi se u pogledu EV-a na ( za kupca) „razumno prihvatljiv način“ rešio problem cene vozila, autonomije, brzine punjenja i „infrastrukture“, to bi bila „druga pesma“. Ovako, teško …

BojanNeki

Sve vreme trubim o tome da je svet ozbiljno ušao u određenu vrstu tehnološke revolucije i da je samo pitanje momenta kada će nas zapljusnuti talas.
Predviđanja po raznim medijima su da će cena EV-a stići cenu SUS-a negde od 2025-2030 a moja da će se to desiti ranije, čak verujem da će već ova godina doneti dosta interesantnih noviteta.

comment image

BojanNeki

Ono što nedostaje na grafikonu je cena posedovanja i ekploatacije EV-a u odnosu na SUS što je daleko u korist EV-a a uticaće na popularizaciju.

BojanNeki

Pored prodatih 12.000 kom u Nizozemskoj (samo u decembru) Tesla je oborila i rekord u Norveškoj sa čak 11% udela modelom 3.
Norveška je inače stigla do toga da električna i hibridna vozila čine 55,6% udela u tržištu, s tim da su hibridi u konstantnom padu.

comment image

BojanNeki

Tabela je top 20 samo novembar 2019.
Model S je taj mesec 30 kom. pa ga nema u listi.