1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-60 debituje 8. marta
Mazda CX-60 debituje 8. marta
12

Mazda CX-60 debituje 8. marta

411
12
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka će početkom narednog meseca predstaviti svoj novi SUV model za evropske kupce.

Sve je to deo nove ofanzive Mazde koja planira da ponudi više novih vozila iz SUV klase, oslanjajući se na sve veću popularnost iste na planetarnom nivou. CX-60 će ujedno biti i prvi priključni hibrid ovog azijskog brenda.

Nadolazeći model koristiće 2,5-litarski benzinski agregat i jedan elektromotor, te bi na kraju vozaču trebalo da bude na raspolaganju više od 300 konjskih snaga. Mazda nije dala sve podatke o budućem plug-in hibridu, ali se veruje da će Japanci ponuditi i pogon na sve točkove. Sa CX-60 trebalo bi da počne nova ofanziva Japanaca na polju priključnih hibrida, jer će prema poslednjim glasinama i model MX-30 dobiti PHEV izdanje.

No, CX-60 neće biti dostupan isključivo u baterijskoj varijanti, već će kupci moći da nabave i tradicionalne pogonske jedinice, s tim da je japanska marka već potvrdila da će i dizelaši biti deo portfolija.

Predstojeći četvorotočkaš moći će da primi pet putnika, ali će Mazda ispratiti sve snažniji trend sa sedmosedima. Ta uloga pripašće modelu sa oznakom CX-80, oba vozila namenjena su za evropske i japanske potrošače.

AutoRepublika 

(411)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mazda 2,5 PHEV, sa oko 300 ks ?
Slično kao RAV4 PHEV … Ono beše 306 ks, po deklaraciji, ali, „realno preko 400 ks po ubrzanjima“ (i pripadajućim obračunima), a kako to kaže jedan naš kolega ovde.
Ali, da sačekamo, i vidimo čiji će biti taj „Mazda engine“

Balkanboj

Mazda ima svoj motor 2.5, Skyactiv G.
Ako dosledno furaju razvoj tih motora, ne vidim zašto bi se kitili tuđim perjem i ugrađivali tamo neke bezveze motore…

Dizajn, 10+.

moron

Već imaju „saradnju“.

moron

Je li hibridna mazda 2 rebedžovani yaris hibrid?

Balkanboj

A jbg, imala je Mazda nesrećne dilove za te male automobile, možda i najlošije kao kopija Fieste iz 1996.god a posle one sjajne Mazde 121 (generacija DB iz 1991).

moron

Čim je Mazda na primeru mazde 2 „razvila“ klasični hibrid kako ga je „razvila“, jasno ti je i kako će „razviti“ priključni hibrid za CX-60.

J4ZZ3R

Al se Mazda uplela u nomenklaturu svoje ponude, kao pseto u kučine, tamo voše ni CEO ne zna na kom mu se tržištu koju model prodaje i u kojoj je klasi… Ovih običnih brojeva im ne fali, ali ove CX crossovere će morati opet trocifrenim oznakama da označavaju

Zvezdara

Šta ti je komplikovano tu toliko?
NA: CX-50, CX-70, CX-90
EU: CX-60, CX-80

J4ZZ3R

CX3, Cx30, CX5

Zvezdara

Govorio sam o novim modelima, ali ako gledaš sa starijim modelima opet je lepo poređano: CX-30, CX-5, CX-60, CX-80. Gde će CX-60 biti verovatno dimenzija kao BMW X5, a CX-80 sličan BMW X7. A gde će CX-90 biti veličine poput Cadillac Escalade, Lincoln Navigator i GMC Yukon. Mada opet videćemo kad izađe, mene više zanima sledeća generacija Mazde 6 ili kako će se već zvati.

TheStig

Meni je sve ovdje ok samo sto su izgleda kopirali direkt Volvoa i sa nomenklaturom i sa bgm malo i stylingom 😅

da11

Kako su sjebali dizajn. Umjesto da skrate ove rogove i produze svijetla oni obrnuto napravili.