1. Home
  2. Vesti
  3. Hyunda i30 N sada i zvanično (video i galerija)
Hyunda i30 N sada i zvanično (video i galerija)
0

Hyunda i30 N sada i zvanično (video i galerija)

213
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai i30 N je adut korejske marke u izrazito konkurentnom „hot heč“ segmentu. Baziran na i30, N model nudi performanse koje bi trebalo da ga stave naspram Golfa GTI, Peugeota 308 GTi i Ford Focusa ST.

„Korejac“ dolazi u dve verzije – ulazni model isporučuje 250 konja iz 2,0-litarskog turbo motora a do stotke ubrzava za 6,4 sekunde. Ukoliko to nekima nije dovoljno, mogu da se odluče za model sa 275 ks iz istog motora, uz Performance Pack paket. Sprint do stotke skraćuje na 6,2 sekunde. Oba modela raspolažu maksimalnim obrtnim momentom od 352 Nm i maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Hyundai kaže da je preko 10.000 kilometara prevaljenih na Nirburgringu, omogućilo inženjerima da od i30 N naprave pravu „zver“ za savladavanje staze. Elektronski diferencijal prevenira preupravljanje, dok šestostepena manuelna transmisija obezbeđuje perfektne promene stepena prenosa. Pet različitih režima vožnje obezbeđuju različit temperament vozila: Eco, Normal, Sport i N, uz N Custom, uz koji vozač može po individualnom nahođenju da podešava parametre poput rada amortizera, težine na volanu i odziva na papučici gasa.

U ostale stvari se ubrajaju spuštena karoserija u odnosu na regularni i30 i novi sistem varijabilnog rada izduvnih ventila. Čak i zvuk može da se podešava po želji pritiskom na dugme, uz sve poznate „WRC efekte“.

U tom stilu je i boja, izvedena iz WRC Performance Blue boje, koja doduše ne izaziva poglede kao recimo ona kod Civica Type R. Naglađeni spojler na vratima prtljažnika je zadužen za dodatni aerodinamički vertikalni pritisak, a naglašeni ventilacioni otvori za bolje hlađenje.

Što se unutrašnjosti tiče, tu su sportska sedišta i zasečen volan. Ipak, i30 N je i dalje praktično vozilo, sa dovoljno mesta za troje putnika na zadnjoj klupi.  Centralna konzola ugošćuje ekran osetljiv na dodir od pet inča (standard), dok jedinica od osam inča dolazi kao opcija.

Cenovna lista tek treba da bude objavljena. Treba očekivati da Hyundaijev model ipak bude značajno jeftiniji od Golfa GTI.

 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments