1. Home
  2. Prezentacije
  3. Da li znate da je perjanica Citroena upravo osvežena limuzina C6?
Da li znate da je perjanica Citroena upravo osvežena limuzina C6?
5

Da li znate da je perjanica Citroena upravo osvežena limuzina C6?

4.18K
5
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je lagano u modelnu 2020. godinu uvela veliki automobil s četvoro vrata. Izvršene modifikacije su po obimu skromne i uglavnom se odnose na broj postavki linija opreme i nova kozmetička rešenja.

Konstruktori su oživeli sedan Citroen C6 tokom 2016. godine. Aktuelan model je postavljen na staru PF3 platformu, a pošto se prodaje samo u Kini, logično je da većina publike nije ni čula za njega. Ne samo što je mesto prodaje ove limuzine Kine, već ta država predstavlja i proizvodnu lokaciju istog, s obzirom na činjenicu da se C6 sklapa u fabrikama pod kontrolom zajedničkog poduhvata koji su uspostavile PSA grupa i lokalni partner Dongfeng.

Citroen C6 nažalost nije postigao uspeh. U svojoj najboljoj godini je plasiran u 5.915 kopija (2017.) dok je u prvih jedanaest meseci ove godine, pronašao put do srca 2.062 novih vlasnika, što je za 46% manje u poređenju sa lanjskim periodom. Koliko su prezentovane cifre tužne, najbolje ilustruje podatak da je američki rivalski sedan Buick LaCrosse, samo tokom novembra isproučen na 3.636 adresa u Kini.

Bilo kako bilo, proizvođač ne želi da se odrekne svog neveselog čeda pa je zato osvežio model C6 i kao takvog ga izneo na tezgu na kojoj piše „modelna 2020. godina“.

Kao što smo na početku i naznačili, broj novina je skroman. Spoljni izgled restilizovane limuzine je ostao identičan, ali je broj verzija proširen. Sada se više u ponudi ne nalaze setovi svetlosne signalizacije koji koriste halogenu, već LED rasvetu, na koji način se izmeni ovog tipa, velika Citroenova limuzina približila Mercedesovoj E klasi, kod koje je ova tranzicija izvršena takođe nedavano.

Jedina primetna novina u kabini se odnosi na to što je površina na cetnralnom tunelu, ona ispred mesta gde obično vozač smešta lakat, izrađena od prirodnog drveta, za razliku od ranijeg perioda kada je upotrebljen materijal bio veštački generisan. Listu standardne opreme je pojačao sistem nadzora pritiska vazduha u pneumaticima, a nov je i multimedijalni sistem.

Kao i ranije, Citroen C6 poseduje stakleni panoramski krovni otvor, virtualnu insturmentaciju, adaptivni tempomat, sistem kamera za pun prikaz zbivanja oko vozila, autonomno kočenje u kritičnim situacijama uz sistem za izbegavanje sudara.

Sedan je i dalje dostupan s turbobenzinskom, četvorocilindarskog pogonskom jedinicom 1.6 THP koja nudi 170 konjskih snaga uz 260 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Tu je i motor označen s 1.8 THP, koji razvija 211 „konja“ i 300 Nmn kod ispoljavanja punog potencijala.

Prvonavedeni agregat radi u tandemu sa šestostepenim „automatikom“, dok je moćniji motor tokom leta dobio i moćniji menjač. Radi se osmostepenoj jedinici. Čim vam spomenemo da je proizvođač te menjačke kutije japanski Aisin, momentalno vam je jasno da su pogonski točkovi predmetne limuzine, oni na prednjoj osovini.

Cene perjanice Citroena su ostale iste, tako da se kreću u rasponu od 24.300 do 35.700 evra. Najbliži rođak Citroena C6 u Kini je limuzina iz „iste“ kuće Dongfeng Aeolus A9, koji je verovatno povučen s tržišta, s obzirom na činjenicu da zvanična statistika ilustruje mesec septembar kao poslednji u kojem se sedan nudio, to jest, onaj u kom je bio isporučen na 232 adrese.

U međuvremenu želimo da još jednom ugrejemo srca ljubitelja francuske marke u Evropi. Naime, već neko vreme se šuška kako bi Citroen mogao da odluči da vrati u svoju evropsku gamu pravu perjanicu. Da, to će biti limuzina C6, ali nikako ne ova koja se prodaje u Kini.

AutoRepublika

(4184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ma ovo je siromastvo iz provincije u poredjenju sa starim C6.Taj auto je i danas ispred svog vremena i konkurencije.Pojam.

Bungi

Ovo što vidim je produženi Pežo 508 sa Citroenovim detaljima i nešto luksuznijom opremom. Za najveći Citroen je previše običan i takođe mislim da nebi dobro prošao u Evropi. Ko bi uopšte kupio najvećeg Citroena bez hidraulike.???

Don

232 auta a milijarda i kusur kineza

Nikola

Meni je iskreno lepši od Pežoa 508.

moron

Koji im je to 1,8 THP? Nikada čuo.