1. Home
  2. Prezentacije
  3. Opel Grandland X – nemačka alternativa Peugeotu 3008 (VIDEO)
Opel Grandland X – nemačka alternativa Peugeotu 3008 (VIDEO)
0

Opel Grandland X – nemačka alternativa Peugeotu 3008 (VIDEO)

304
0
Podelite sa prijateljima:
  • Totalno u trendu: Novi dinamični kompaktni SUV za tržište u procvatu
  • Totalno šik: Stilski izražajan Opel sa sportskim linijama i jedrim proporcijama
  • Totalno prostran: Obilje prostora za avanturistički nastrojene putnike i njihov prtljag
  • Totalno pod kontrolom: Kontrola prijanjanja za vrhunsku trakciju na svakoj površini
  • Totalno držanje pod pažnjom: Automatsko kočenje u slučaju krajnje nužde, detekcija pešaka, upozorenje na dremljivost
  • Totalno osvetljen : Adaptivni AFL sistem svetala u kompletnoj LED tehnologiji
  • Totalno poznat: Nakon Mokke X i Crosslanda X, treći član Opelove X porodice

Ovde se sportski karakter  susreće sa avanturističkim duhom: moderne, dinamične linije, „kul“ off-road izgled i podignuta pozicija sedenja sa dobrom preglednošću u svim pravcima, tipične su vrednosti za jedan SUV. Ovo je novi Opel Grandland X – sa čitavim nizom vrhunskih tehnologija i obiljem prostora za do pet avanturistički nastrojenih putnika, njihov prtljag i sportsku opremu. Navedeni kvaliteti čine ovaj Opel novim kandidatom u cvetajućem SUV segmentu. Samo u klasi kompaktnih vozila, tržišno učešće SUV modela se povećalo sa sedam odsto 2010. na gotovo 20 odsto u današnje vreme. Grandland X, dugačak 4,48 metara, može da se pohvali jedrim spoljašnjim dimenzijama sa utegnutim „mišićima“ i kratkim prepustima. Uz opcioni dvobojni finiš ovaj kompaktni SUV može da se pohvali izraženim ličnim stilom. Opel Grandland X će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem IAA (Međunarodni salon automobila) u Frankfurtu, od 14. do 24. septembra 2017.

Idealno opremljen i dobro pozicioniran, novi Grandland X će na tržište stići u jesen, kao treći član Opelove X porodice. On se pridružuje Opel Crosslandu X i bestseleru, Opel Mokki X, koji su 20 centimetara kraći. U isto vreme, Grandland X proširuje obiman Opelov portfolio u veoma popularnom segmentu kompaktnih vozila, od Astre do Zafire.

„Stilski izražajni novajlija je spreman za ofanzivu u rastućem segmentu kompaktnih SUV modela – to je naš novi Opel Grandland X. Njegovo ime je sinonim za avanturu, nezavisnost i izobilje. Sa svojim sportskim dizajnom, Grandland X izgleda fantastično, tako da će obezbediti da naši novi kupci budu oduševljeni Opelom kao brendom. Pored karakterističnih SUV kvaliteta, on takođe poseduje čitav spektar vrhunskih tehnologija koje ga čine u isto vreme bezbednim i zabavnim. Sa Grandlandom X Opel na tržište uvodu „kul“ SUV sa izraženim „ja to želim“ faktorom“, kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann).

Porfolio ultramodernih sistema asistencije i komfora za Grandland X je prvoklasan: Adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde, upozorenje o pospanosti vozača, napredna asistencija pri parkiranju i kamera od 360° samo su neke od glavnih atrakcija. AGR sertifikovana ergonomska sedišta (Kampanja za zdravija leđa), grejanje obruča volana, grejanje prednjih i zadnjih sedišta i zadnja vrata koja se otvaraju jednostavnim pokretom stopala, osiguravaju vrhunski komfor. U tipičnom Opelovom maniru, vozači i putnici Grandlanda X uživaju u vrhunskoj digitalnoj povezanosti uz najnoviju generaciju IntelliLink sistema, kao i u Opel OnStar servisnom asistentu, koji sada uključuje nove usluge kao što su rezervisanje hotelske sobe¹ i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta². Pametni mobilni telefoni mogu da se pune bežično, putem induktivnog punjenja. Opel ponovo dokazuje svoju posvećenost liderskoj poziciji kada je u pitanju tehnologija osvetljenja, i to na taj način što je Grandland X opremio adaptivnim farovima (AFL) sa LED diodama. Funkcije poput osvetljavanja krivine, asistencije pri aktiviranim dugim svetlima i automatskog podešavanja, garantuju optimalno osvetljenje puta ispred vozila, obezbeđujući pregršt zabave u vožnji čak i noću.

Grandland X nudi jednu stvar iznad svega: bezbednu zabavu u vožnji tokom cele godine i na svakoj voznoj podlozi. Ovo takođe može da se zahvali opcionom sistemu elektronske kontrole prijanjanja (Grip Control), koji posebno u saradnji sa M&S pneumaticima obezbeđuje vrhunsku trakciju u različitim voznim situacijama. Vozač ima izbor od pet režima vožnje. Ovaj sistem zatim prilagođava distribuciju obrtnog momenta na prednje točkove, dozvoljavajući proklizavanje ukoliko je neophodno, a sa automatskom transmisijom podešava tačke promene stepena prenosa kao i odziv na gasu. Ovo obezbezeđuje najbolju moguću trakciju i stabilno upravljanje bez obzira da li se Grandland X kreće po snegu, blatu, pesku ili vlažnim površinama.

 

Oštar dizajn sa finim detaljima: Koliko elegantno jedan SUV može da izgleda

Sa dužinom od 4.477 milimetara, širinom od 1.844 milimetra i visinom od 1.636 milimetara, novi Opel Grandland X je dopadljiv i robusan SUV, gledano iz bilo koje perspektive na njegovu sportsku pojavu. S prednje strane, iznad zaštitne oplate, odvažna maska hladnjaka ponosno na sebi nosi Opelovu „munju“. Hromirana krilca obuhvataju logo marke i slivaju se bočno ka tankim, LED svetlima u formi dvostrukog krila, vizuelno proširujući prednji deo vozila i darujući Grandlandu X moćan, čvrst stav. Hauba motora nosi na sebi potpis u vidu Opelove kreste, što je izraz Opelove dizajnerske filozofije „gde se vajarstvo susreće sa nemačkom preciznošću“.

Bočna silueta je svojevrstan eho atraktivne kombinacije grubog SUV šarma i elegantnih linija. Mišićavi, skulpturalni lukovi točkova i zaštitna oivičenja donjeg dela karoserije Grandlandu X daju istinski off-road izgled. Nasuprot tome, čiste linije i uglađeno sečivo na donjem delu vrata, identifikuju novi Grandland X kao člana ove Opelove porodice. Opcioni dvobojni finiš sa kontrastno crnim krovom pruža dodatnu notu kada je reč o personalizaciji. Njegovo elegantno ulivanje u ostatak karoserije je naglašeno „prodirućim“ C stubom, što takođe kreira dinamičku vezu sa zadnjim delom. Pogled na zadnjicu Grandlanda X otkriva do najsitnijeg detalja šta zapravo znači istinski SUV dizajn: širok stav, srebrna zaštitna oplata sa integrisanim završecima izduvnih cevi s leve i desne strane, zaštitna obloga iznad njih i tanka kućišta LED zadnjih svetala, podvlače sportski, mišićavi karakter novajlije.

„Novi Grandland X je moderan SUV izuzetne pojave i smelog dizajna, koji izgleda kompaktno, sportski i mišićavo. Mi smo dodatno oplemenili Opelovu filozofiju dizajna u cilju kreiranja SUV-a koji sjedinjuje sportski aspekt i eleganciju da bi ga učinili apsolutnom atrakcijom u segmentu“, rekao je potpredsednik Opelovog dizajna, Mark Adams.

Grandland X zrači istim kvalitetom i kada je enterijer u pitanju: panel instrumentacije i centralni greben sa ekranom osetljivim na dodir su jasno postavljeni i horizontalno usklađeni sa vozačem. Centralna konzola ima tri horizontalna niza konrolnih jedinica za brz i intuitivan pristup info-zabavnom sistemu, klima uređaju i funkcijama šasije. Površine u kabinskom prostoru se odlikuju prvoklasnim taktilnim kvalitetima, što vozaču i putnicima pruža osećaj blagostanja i komfora, na bilo kojem sedištu da se nalaze. Oni uživaju u prednostima koje donosi povišena pozicija sedenja, tipična za SUV, što dodatno olakšava ulazak i izlazak iz vozila, pored osiguravanja dobre preglednosti. Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.675 milimetara takođe obezbeđuje da ovaj kompaktni SUV nudi obilje prostora za do pet osoba. Prtljažni odeljak sa korisnom zapreminom od 514 do 1.652 litre, nudi izdašan prostor za prtljag i sportsku opremu. Sa svim ovim karakteristikama, Opel Grandland X može da se takmiči i sa najprostranijim karavanima iz C segmenta.

 

¹Via booking.com. Neophodne e-mail adresa i kreditna kartica

²Via Parkopedia

 

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments