1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvodnja hedžbeka VW ID.3 se završava na parkingu pored fabrike
Proizvodnja hedžbeka VW ID.3 se završava na parkingu pored fabrike
1

Proizvodnja hedžbeka VW ID.3 se završava na parkingu pored fabrike

1.32K
1
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni električni hedžbek, vesnik novog doba i pionir novog zamaha Volkswagen grupe, ID.3, trenutno se proizvodi s nekompletnom softverskom arhitekturom. Nakon što siđu s proizvodnih traka, montiranim primercima se pristupa s ciljem ručnog instaliranja odgovarajućeg softvera.

Das Elektro Auto… narodni električni automobil očito poseduje kamenčić u cipeli. Vozilo koje predstavlja sinonim za jednu od najvećih investicija u bogatoj istoriji Volkswagen grupe, započelo je svoj život u proizvodnim halama kompanije prošlog meseca, ali je sada isplivala informacija o postojanju softverskog problema od vitalne važnosti.

S naše strane više puta citirani Manager Magazin, prenosi kako proizvođač još uvek nije uspeo da uspostavi celovit programski sistem na novitetu pa se iz tog razloga zakupljuje impozantna parking površina pored fabričkog kompleksa u Cvikauu, kako bi tek proizvedeni primerci dočekali programerski tretman čim on postane dostupan rukovodećim strukturama marke.

Početak prodaje kompakta je zakazan za predstojeće proleće. Proizvođač se nada da će timovi inženjera iz oblasti informacionih tehnologija do tada uspeti da premoste neprijatnost na prihvatljiv način. Njihov rad će biti terenski, odnosno inženjeri će biti prinuđeni da radno vreme provode na iznajmljenim parking površinama kako bi, s laptopovima u rukama, uspeli da anuliraju, to jest „zakrpe“ softverske rupe na prvih 10.000 primeraka modela ID3.

Naredni kontigent od 20.000 baterijskih četvorotočkaša će pod „IT nož“ sredinom maja, do kada se očekuje da će izmene kompjuterskih programa biti unete u proizvodni proces, odnosno da će novi softver biti implementiran u toku samog čina montaže, pod fabričkim svodovima umesto po „belosvetskim parkinzima“.

Problem se odnosi na spravu koja bi trebalo da omogući daljinsko, odnosno bežično inoviranje aplikacija na vozilu. Takav sistem je svetskoj publici predstavila američka kompanija Tesla.

Velika stvar za Nemce

Kao što je lansiranje specijalne MEB platforme, velika stvar za Volkswagen, isto to se može reći i za softverske solucije koje je proizvođač uveo s novim modelom ID.3. Arhitektura za električna vozila će biti eksploatisana širom gama različitih marki koje posluju u sastavu gigantske grupacije, što jednako važi i za softversku platformu. Volkswagen želi da, ovom prilikom razvijeni operativni sistem postavi standarde u automobilskoj industriji.

Platforma će tako, na neki način biti konkurentska Androidu, koji je već integrisan u vozila marke Polestar. Volkswagen želi da ponudi predmetnu softversku arhitekturu i drugim proizvođačima, a za razvoj te ideje je zadužena ćerka firma Car Software Org. koja je osnovana u junu ove godine.

Fokus interesovanja profesionalaca, koji za hleb zarađuju privređujući u Volkswagenovoj IT kompaniji, biće na pet ključnih polja: konektivnost, digitalni sistemi, autonomna vožnja, energetske usluge i platforme mobilnosti. Na platnom spisku ovog entiteta do 2025. godine će se naći više od 5.000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija.

AutoRepublika

(1323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Izgleda da su u međuvremenu prevazišli probleme iz ovog testa 😀