1. Home
  2. Vesti
  3. Rumuni tek provalili „pauk“
Rumuni tek provalili „pauk“

Rumuni tek provalili „pauk“

3.95K
7
Podelite sa prijateljima:

Decenijama unazad po većim gradovima bivše Jugoslavije operišu teretna, pa neretko i pikap vozila, koja služe gradskim vlastima kao kaznena ekspedicija za vozače koji neodgovorno parkiraju svoja vozila. Stoga je to nama uobičajen prizor i svi smo na njega navikli. Verovatno se može reći da smo svi barem jednom u životu molili saobraćajce da nam vrate naš automobil koji još uvek nisu odvezli s lica mesta, ali jesu krenuli s utovarom na kamion.

Počev od 26. avgusta aii tek ove godine, Rumuni takođe dobijaju priliku da „potrče za paukom”, jer od tog dana, nepropisno parkirana vozila u Bukureštu bivaju uklonjena kamionom komunalnog preduzeća, bez razlike da li je dan ili noć u pitanju.

Fascinacija fenomenom „pauka“ ne jenjava ni četiri meseca kasnije, pa društvene mreže još uvek burno reaguju na neretke fotografije komunalaca u akciji. Ovom prilikom, pažnju javnosti je privukla intervencija u kojoj je tokom vikenda, u rumunskoj prestonici „dignut“ luksuzni Ferrari. Fotografije je načinio znatiželjni „balkon posmatrač“, dok je pobednički komentar na društvenim mrežama glasio:

„Gradski budžet bi bankrotirao da su ga kojim slučajem policajci samo malo ogrebali.“

Nedugo potom, jedan drugi korisnik iste društvene mreže je dodao novu fotografiju s još jednim ultra luksuznim vozilom kako se “baškari” na leđima komunalne odmazde. Ovde nije bilo najzanimljivije to što je za oružje saobraćajnog grešnika iskorišćen prestižni Bentley, već to što je “pauk” dobacio i do ulica Kluža.

„Svakog dana u Klužu biva odneto sto vozila, uključujući i ona ekstremno skupocena, ali novine o tome ne izveštavaju. Važan im je samo Bukurešt.“

Izgleda da svaka država ima svoje autonomaše…

AutoRepublika

(3947)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Blago njima, barem do sad nisi imali Pauka… cenim da je ovo velik šok za vozače…

ali pitanje…. kako su do sad gradske vlasti izlazile na kraj sa „pogrešno“ parkiranim vozilima

Rade

Pa realno, policajce da pošalješ da pišu kazne i za nepropisno zaustavljanje i za nepropisno parkiranje uvešće više reda od bilo kog pauka. Pauk em skuplji em manje efikasan.

moron

Rade, kada stigneš i ako možeš, javi mi se na deda.mraz.biciklista@gmail.com, da te pitam nešto 🙂

moron

Odnelo me par puta. Zasluženo. Jednom mi (pre 15-ak godina ) zgnječilo zadnji deo pragova, a da sam to provalio tek posle par meseci. Pragovi su imali plastičnu oplatu i spolja posmatrano je sve to izgledalo kako treba, a videlo se tek kada je vozilo bilo na redovnom servisu, na „na dizalici“. Krivac za to je šasija. Vozilo je imalo klasičnu šasiju ( vitara), a zbog čega pragovi nisu imali čvrstinu koja je uobičajena za vozila sa samonosećom karoserijom, pa su „hvataljke“ pauka dosta zgnječile prag. I to samo zadnji deo. Nisam ni protiv pauka, ni protiv samog kažnjavanja nepropisnog… Pročitaj više »

D_C

Mala razlika je sto kod nas iako paukovi postoje decenijama, ne i za vozila tipa kao na slikama. Kada ovo pocne da se desava kod nas, cudicemo se i sami.

Predrag

Pa vi što pišete tekst kao da volite što se vozači nepropisno parkiraju. To je valjda normalno da ga odnese ako nije propisno parkiran.

Rade

Pa, eto… do skoro je bilo nenormalno. (u Bukureštu)