1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo je skoro pa rasprodala Giuliettu
Alfa Romeo je skoro pa rasprodala Giuliettu
2

Alfa Romeo je skoro pa rasprodala Giuliettu

1.54K
2
Podelite sa prijateljima:

Zvaničan kraj tržišne karijere hečbeka italijanske marke došao tek sada.

Iako je proizvodnja Giuliette okončana u decembru 2020. godine, ovaj automobil i dalje prikuplja prodate jedinice. Situacija je naizgled bizarna, no realnost je da se radilo o velikom broj vozila koja su ostala na lageru brenda iz Milana.

Naime, Alfa je u poslednjoj godini proizvodnje Giuliette nastavila sa standarndim tempom montaže, čime se stvorio veći broj jedinica koje nisu pronašle vlasnike. Tako se i tokom cele 2021. godine na sajtu Alfe za Italiju u ponudi nalazila i Giulietta.

I može se slobodno reći da je to bila i odlična ponuda. Naime, u doba kada cene novih automobila potpuno divljaju, jedna Giulietta sa 1,6 dizel motorom od 120 ks u paketu opreme Sprint mogla se kupiti (na akciji) za nešto više od 21.000 evra.

Inače, cene italijanskog hečbeka na matičnom tržištu varirale su od 17 do 25 hiljada evra (bez akcija). U tom svetlu, može se reći da je to bio pristupačan automobil, jer su danas takve cene uobičajene za klasu ispod – B segment.

Kolege sa Apeninskog poluostrva navode da se u ovom momentu još uvek može pronaći poneki primerak nove Giuliette kod dilera, ali da je to već sada prava retkost.

Podsetimo, predmetna Giulietta imala je poprilično dugu karijeru. Na tržište je stupila 2010. godine, da bi kroz prvu restilizaciju prošla 2013, a drugu 2016. godine. Kraj karijere stigao je u decembru 2020. godine kada je zaustavljena proizvodnja.

Giulietta je trebalo da nadmaši svog prethodnika Alfu 147 po broju prodatih jedinica, ali do toga nije došlo. Prema poslednjim podacima, mlađi hečbek je ukupno prikupio nekih 480.000 registracija, što je daleko od 147-ice i njenih 651.000…

AutoRepublika 

(1539)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ono sto valja, to i traje. Odlično auto ali jako malo mjesta nudi posebno pozadi gdje je prostranost problematična. Vozač i suvozač nemaju s tim problema. Najbolja sa najjačim dizelašima :-*

moron

Kakva sve vozila danas postoje, Giulieta je još i komforna, a i veoma jeftina.
Za cene koje se pominju u tekstu, umesto Alfe sa 1,6Mj, može da se kupi i fabija 1,0 TSI 110 …
Pa, ko voli, nek’ izvoli, šta god mu je srcu drago.