1. Home
  2. Vesti
  3. Počela proizvodnja Škode Enyaq iV
Počela proizvodnja Škode Enyaq iV
1

Počela proizvodnja Škode Enyaq iV

621
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvodne linije čeških fabrika počele su da izbacuju prve primerke Škodinog električnog SUV-a. 

Škoda je ubrzala svoje napore u vezi sa elektrifikacijom. Velika očekivanja su pala na „pleća“ modela Enyaq iV. Iako se radi o perspektivnom vozilu, koje nudi pre svega mnogo prostora u kabini, solidnu autonomiju i modernu tehnologiju, ostaje pitanje kako će tržište reagovati na ovakav Škodin model.

Podsetimo, Enyaq iV je baziran na MEB platformi, arhikteturi koju je Volkswagen grupacija razvila kao temelj za isključivo električne automobile. MEB će poslužiti za čitav niz EV modela, što bi trebalo da drastično smanji troškove razvoja novih baterijskih automobila u čitavoj VW grupi.

Škodin pogon u Mladi Boleslav dobio je investiciju od 32 miliona evra kako bi se jedna od proizvodnih linija prilagodila procesu montiranja električnih vozila. Upravo iz ove fabrike stizaće Enyaq iV.

Kada proizvodnja dostigne svoj pun kapacitet, radnici u Mladi Boleslav biće kadri da proizvedu 350 primeraka električnog SUV-a na dnevnom nivou. U ovom pogonu se pored Enyaqa vrši montaža i modela Karoq i Octavia, dva veoma bitna automobila za uspeh Škode na evropskom tlu.

AutoRepublika 

(621)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

+