1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan predstavio Livinu, odnosno Mitsubishi sa drugačijim znakom
Nissan predstavio Livinu, odnosno Mitsubishi sa drugačijim znakom
0

Nissan predstavio Livinu, odnosno Mitsubishi sa drugačijim znakom

166
0
Podelite sa prijateljima:

Iako ovo nije prvi automobil koja su ova dva proizvođača zajednički proizveli ili razvili, ipak Livina je prvi takav model otkako je Nissan kupio Mitsubishi. 

Livina je namenjena za tržišta zemalja u razvoju, a u pitanju je klonirani Mitsubishi Xpander iz 2017. godine. Kao glavnu metu za ovaj „novi“ model, Nissan je namenio Indoneziju. Sa dimenzijama od 4,5 metara u dužini i 1,75 i 1,7 metara u širinu i visinu, ovaj automobil ima sasvim dovoljno mesta unutar kabine da bi postao sedmosed. Sedam sedišta je česta potreba za porodice u Indoneziji.

Od svog Mitsubishi pretka Livina se razlikuje pre svega po anfasu koji je znatno drugačiji od onog koji se može videti kod Xpander. Što se tiče ostalih razlika najupečatljivije su drugačiji odbojnik i svetlosna grupa na zadnjem delu vozila.

Što se tiče mehanike, Livina i Xpander su identični. Oba koriste atmosferski 1,5-litarski MIVEC motor sa 104 konjske snage. Snaga se na prednje točkove prenosi putem petostepenog manuelnog menjača ili četvorostepenskom automatskom transmisijom.

Nissan će svoj model proizvoditi u Mitsubishijevog fabrici u Džakarti u Indoneziji koja je ujedno dom i za izvorni Xpander. Interesantno je da će Livina biti jeftinija od svog brata u Indoneziji jer će imati početnu cenu od 14.100 dolara naspram 14.600 dolara za Mitsubishijev model.

AutoRepublika 

 

 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments