1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot priprema 6008
Peugeot priprema 6008
1

Peugeot priprema 6008

2.61K
1
Podelite sa prijateljima:

Uprkos ekološkim inicijativama, SUV/krosoveri su i dalje izuzetno popularni. Samim tim, ne treba da čudi nastojanje Peugeota da izvuče maksimalne koristi iz ove kategorije vozila. Naime, francuska marka planira da lansira model veći od 5008, i to inicijalno na kineskom tržištu 2023.

Peugeot u svojoj gami treunto ima tri krosovera – 2008, 3008 i 5008. To definitivno nije dovoljno, tako da su planovi za dodatnim modelima s povišenim klirensom sasvim validni. Početkom 2021., najpre bi trebalo da bude predstavljen model koji će zameniti 108, i koji će verovatno poneti naziv 1008. Zatim, mogao bi da usledi i kompaktni kupe/krosover pod nazivom 4008 2022. godine. Konačno, kao perjanica bi došao najveći u SUV/krosover porodici, 6008, koji bi bio rezervisan za kinesko tržište.

Uz fleksibilnu unutrašnju arhitekturu, dotični model bi mogao da bude dostupan s pet, šest ili sedam sedišta, u zavisnosti od odabrane opcije, i to uz isključivo elektrifikovani pogon. Spekuliše se da bi snaga mogla da ide do 350 konja. Sasvim je moguće da će u igri biti i čisto električna verzija s autonomijom do 500 kilometara.

Ono o čemu se takođe spekuliše je da bi Peugeot 6008 mogao da koristi Alfinu platformu ukoliko se finalizuje brak PSA i FCA. Italijanski proizvođač u svom asortimanu ima Giorgio arhitekturu, koja služi kao tehnička baza za Alfa Romeo Giuliju i Stelvio.

Uz proširenje SUV/krosover porodice, Peugeot želi da krene u pravom smeru, da bi se stavio naspram modela iz VW grupe, koja takođe dodaje nove primerke s povišenim klirensom. Ukoliko se ostvare planovi s FCA, zahvaljujući Jeepu i Chrysleru, Peugeotu bi bila obezbeđena kvalitetna prodajna mreža sa druge strane Atlantika.

Budući Peugeot 6008 u 10 tačaka:

  • porodični SUV
  • petoro vrata, četiri, pet, šest ili sedam sedišta u zavisnosti od odabrane konfiguracije
  • očekuje se dolazak 2023. godine
  • rezervisan prvenstveno za kinesko tržište
  • dužina oko 4,8 metara
  • međuosovinsko rastojanje 2,86 metara
  • „plug-in“ hibridni pogonski sistemi sa 250, 300 i 350 ks
  • električni model s autonomijom do 500 kilometara
  • predviđena platforma: zajednička tehnička baza PSA i Fiata
  • cena: od 55.000 evra (procena)

AutoRepublika

Izvor: Caradisiac

(2606)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

Nadam se da unucic Dzon zna sta radi. Zasad se pokazao dobar u kupovanju novina i skretanju udesno.