1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Maks Ferštapen objasnio probleme koje je imao na trci u Abu Dabiju
Maks Ferštapen objasnio probleme koje je imao na trci u Abu Dabiju
0

Maks Ferštapen objasnio probleme koje je imao na trci u Abu Dabiju

154
0
Podelite sa prijateljima:

Maks Ferštapen kaže da je kašnjenje u reakciji papučice gasa prouzrokovalo probleme koje je imao s deficitom snage na VN Abu Dabija.

Vozač Red Bulla se žalio na nedostatak snage nakon izlaska na stazu posle promene guma u Yas Marini.

Tim nije mogao da reši problem tokom trke, pa je Ferštapen bio prisiljen da se pomiri sa sudbinom. On je kasnije objasnio da su „rupe“ u obrtnom momentu rezultirale time da RB15 „nije radio ono što sam ja želeo“.

„Bilo je tu par sitnica“, rekao je Ferštapen. „Bilo je kašnjenja i slično, tako da nije bila sjajna situacija, a nismo mogli to da popravimo. Na kraju dana, to ne bi napravilo razliku u smislu rezultata. Jedino, kada bih pritisnuo papučicu, automobil se ne bi ponašao onako kako sam želeo. To me je koštalo vremena po krugu, ali kao što sam rekao, svakako ne bih pobedio.“

Ferštapen je ipak glatko pretekao Šarla Leklerka iz Ferrarija u drugom stintu, došavši do drugog mesta na podijumu, 16 sekundi iza Hamiltona.

„Imali smo nešto drugačiju strategiju u odnosu na Ferrari. Oni su otišli na zamenu guma dosta rano, dok smo mi produžili prvi stint, jer su nas pretekli u prvom krugu“, dodao je on. „Nakon što smo došli do željenog tempa, jedino su Mercedes i Luis bili prebrzi za nas. Sve u svemu, mislim da smo imali dobru sezonu i naravno, treće mesto u šampionatu je sjajan završetak.“

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments