1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac testira C_Two na Nardu
Rimac testira C_Two na Nardu
2

Rimac testira C_Two na Nardu

182
2
Podelite sa prijateljima:

Rimac se kotira vrlo visoko u svetu električnih hiperautomobila. C_Two, drugi model marke, koji u serijskom izdanju treba da dobije i nov naziv, biće proizveden u samo 150 primeraka, uz cenovnu etiketu koja startuje od 1,8 miliona evra po automobilu, ne računajući opcionale.

Porsche, Hyundai, Kia i kineski proizvođač baterija, Camel Group, akcionari su kompanije koja je očigledno veoma ozbiljna u svojim nastojanjima za visokim pozicioniranjem. „Startap“ firma stara deset godina, ima manje od 1.000 zaposlenih.

Čak i uz deficit radne snage, Hrvati vredno rade na razvoju C_Two, koji bi krajem 2020. trebalo da započne s isporukama. Tokom novembra ove godine, inženjeri Rimac Automobila su „izbrusili voznu dinamiku, osećaj za volanom, podešavanje sistema oslanjanja i  – gume“.

Lokacija na kojoj bi Rimac mogao da testira prototip je očigleno Nardo tehnički centar u Italiji. To ne treba da čudi, jer je on u vlasništvu Porscheove inženjerske divizije od 2012.

Maskirani prototip izgleda gotovo identično kao primerci bliski serijskoj jedinici, koje smo već viđali, uključujući i Ženevu 2018. Tu je i par komponenti koje kvare izgled automobila, ali s obzirom da je reč o testnom prototipu, to ne menja stvari.

„Testiranja će se nastaviti ovde i širom sveta, da bi se fino podesio svaki aspekt automobila pred lansiranje na tržište“, saopštila je hrvatska kompanija na Facebooku, što nas navodi na to da će Porsche nastaviti da bude podrška. Takođe treba spomenuti da Hyundai i Kia poseduju nove objekte u okviru kojih bi C_Two mogao da bude analiziran, uključujući i Evropu.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

Zvuci zanimljivo, mozes li pojasniti?

Joseph

Ne pričaj gluposti kad se ne razumiješ! Čovjek ide u High tech a ne masovnu proizvodnju i prodaje „know how“ velikim ribama.