1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Across je preimenovana Toyota RAV4 hibrid
Suzuki Across je preimenovana Toyota RAV4 hibrid
9

Suzuki Across je preimenovana Toyota RAV4 hibrid

782
9
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko godina su dva japanska giganta Toyota i Suzuki potpisali ugovor čije odredbe su predviđale zajednički razvoj modela i deobu tehnologija. Mnogi su se pitali kakve koristi najveći svetski proizvođač kao što je Toyota ima od „sitne ribe“ poput Suzukija, ali je potrebno spomenuti da je Suzuki izuzetno veliki igrač u državama kao što su Indija, Pakistan i Bangladeš. Kada se zna da spomenute tri države spadaju među osam najmnogoljudijih na svetu, jasno je da dve japanske firme samo mogu jedna drugoj pomoći.

Suzuki Across s boka

Ispred nas je sada Suzuki Across koji je ništa više nego trenutna generacija Toyotinog popularnog krosovera RAV4. S izuzetkom maske hladnjaka, Suzuki se nije ni potrudio da sakrije povezanost između modela, a slična situacija je u enterijeru gde je samo volan nov.

Ispod haube se krije 2,5-litarski benzinac, koji u kombinaciji s dva električna agregata razvija 302 konjske snage. Ovaj hibrid je najmoćnija serijska varijanta krosovera RAV4 u istoriji, a Acrossu daje veliku prednost u poređenju s konkurencijom. Suzuki kaže da njegov model emituje 22 g/km CO2, dok je Toyotina brojka 29, pa nećemo biti iznenađeni ukoliko Across bude nešto manje moćan.

Suzuki Across s boka

Krosover je u stanju da pređe 74 kilometara samo sa korišćenjem električnog agregata i da dostigne maksimalnu brzinu od 134 km/h, onda kada je u bešumnom režimu.

Pogon na sva četiri točka je deo standardne opreme, ali je sklop u stanju da prebaci celokupni, trenutno raspoloživ obrtni momenat na prednje točkove, odnosno do 80% istog, na točkove zadnje osovine. Tu je i „Trail“ opcija za lakšu terensku vožnju gde kompjuter „zateže“ ogibljenje i na taj način omogućava bolje parametre trakcije, bez obzira na podlogu. Oni sa dubokim džepom mogu da izaberu i LED osvetlenje i 19-inčne felne.

Suzuki Across enterijer

Across je tek prvi model u saradnji dve firme. Uslediće i Suzukijeva verzija Toyote Corolle, a proizvodiće se u Velikoj Britaniji.

AutoRepublika

(782)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Očekivano, obzirom da je Toyota ušla u vlasničku strukturu Suzukija. Suzuki i nije imao izbora, jer nije razvio vlastita električna vozila na vrijeme. Sumnjam da će biti prisutni na istom tržištu, jer bi došlo do žešće kanibalizacije.

Mile

Hoće cena biti bliže Tozoti ili Suzukiju 🙂

Branko

Oko 10.000 EUR više od obične Toyote RAV4 Hybrid; zato je u Hr za sada ne planiraju.

Bojan

Kako moze suzuki acros biti skuplji za 10ooo evra od tojote rav4, a nastao od nje?! To kao da skoda karok bude skuplja od wv tiguana

DOLF

Pa u ovom slučaju jedan proizvođač koji nije vlasnik drugog proizvodi za njega automobil. Ista stvar je bila kada je Sony za Fujitsu proizvodio par laptop računara, cena Sony je bila 2000e, a istog takvog sa Fujitsu znakom 3000e.

Branko

U ovom slučaju Toyota jeste dioničar Suzukija. Ali slažem se da ponuda klonova obično završi sa gubitkom za inferiorni brend, u ovom slučaju Suzuki. Sjećam se kad je Suzuki radio SX4 za Fiat, na kraju je Fiat odmio gaće na štapu.

moron

Plug in.

Branko

Sorry, nisam bio dovoljno jasan: Toyota RAV4 Plug in Hybrid bi bila oko 10.000 EUR skuplja od Toyote RAV4 Hybrid; zato Toyota za sada ne planira Plug in varijantu. To otvara mogućnost Suzukiju na Hr tržištu.

moron

Ako RAV4 hibrid, koji nije plug in, ide cenom u nebesa, a plug in bi mogao da bude skuplji i do 10.000 evra (ako poredimo cenu priusa koji jeste i koji nije plug in), kako ćeš nekome lakše prodati tako skup (plug in) suzuki, a ne toyotu?