1. Home
  2. Vesti
  3. Dolazak električnog Ford Mustanga pitanje vremena
Dolazak električnog Ford Mustanga pitanje vremena
0

Dolazak električnog Ford Mustanga pitanje vremena

145
0
Podelite sa prijateljima:

Verujemo da se tradicionalistima baš „fućka“ na ove vesti, ali neminovno, i „muscle“ Mustang ima električnu budućnost.

Zapravo, ne radi se o tako lošoj ideji. Ford je sarađivao s Webastom i kreirao jedinstven prototip s preko 900 konja – Mustang Lithium EV Concept, koji je predstavljen na SEMA šouu 2019.

Međutim, Fordovo nastojanje da kreira elektrifikovani Mustang nije povezano s moćnim električnim konceptom, koji, kao što znamo, poseduje manuelnu šestostepenu transmisiju. Po Ronu Hajzeru, glavnom inženjeru nedavno predstavljenog Mustanga Mach-E, Mustang EV bi trebalo da bude na horizontu nakon što je lansiran Mach-E.

Hajzer je objasnio da je platforma na kojoj počiva Mach-E zapravo nova električna arhitektura „plavog ovala“, koja će činiti osnovu za još nekoliko električnih modela Forda u budućnosti. Naravno, neće svi u nazivu imati „Mustang“. Nova platforma je izuzetno fleksibilna, što joj omogućava da bude produžavana i skraćivana, prilagođena zadnjem ili integralnom pogonu, pa čak i ugošćavanju različitih tipova baterija.

Hajzer je potvrdio da Mustang EV predstavlja mogućnost, ali niko ne može da pruži bilo kakav vremenski rok vezan za njega.

Naravno, nameće se pitanje da li će Mustang EV biti moćan kao Lithium Concept? Hajzer to nije potvrdio, ali s obzirom da Ford to može da uradi i bez posebne EV platforme, to ne bi bio posebno komplikovan posao za „plavi oval“.

Sledeća generacija Ford Mustanga treba da pristigne 2021. Hibridna verzija je u igri, kao i dostupan pogon na sve točkove s akcentom na zadnju osovinu.

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments