1. Home
  2. Vesti
  3. Gruzija zabranila upotrebu ličnih automobila na 7 dana
Gruzija zabranila upotrebu ličnih automobila na 7 dana
2

Gruzija zabranila upotrebu ličnih automobila na 7 dana

359
2
Podelite sa prijateljima:

Gruzijska vlada je pre nekoliko dana usvojila veoma oštru meru u kontekstu sprečavanja širenja infekcije zloglasnim virusom. U toj zemlji je, počev od petka u podne po lokalnom vremenu, zabranjena upotreba ličnih automobila u javnom saobraćaju.

Kako prenosi gruzijsko izdanje Sputnika, u četvrtak je savetnik premijera Gruzije, Irakli Čikovani izjavio sledeće: “Uprkos svim apelima koje doktori upućuju, kretanja stanovništva ostaju veoma intenzivna. Danas nemamo drugog načina da se suprotstavimo korona virusu, do održavanja fizičke distance. Iz tog razloga, vlada Gruzije još jednom upućuje molbu građanstvu da ostane kući. U toj funkciji je i dalje pooštravanje mera koje preduzimamo… ”

Odluka o zabrani saobraćanja vozila u privatnom vlasništvu, za sada ostaje na snazi do 24. aprila. Zabrana se ne odnosi na vozače kamiona i vozila koja se koriste za distribuciju dobara.

Pored ove, u petak su saopštene još neke mere koje preduzima vlada Gruzije. Doneta je zabrana posećivanja javnih ustanova, apoteka i maloprodajnih objekata bez nošenja zaštitnih maski za lice. Odgovornost za sprovođenje ove mere je na vlasnicima objekata, dok kazne idu i do 4.800 američkih dolara.

Inače, u Gruziji je na snazi policijski čas, koji podrazumeva opštu zabranu kretanja između 21 časa i 6 sati narednog dana. Vlasti ove države koriste i telefonske aplikacije kako bi utvrdile eventualne kontakte građana sa zaraženima, na način sličan onom kojim se služe organi Južne Koreje i Japana, a koji pomalo podseća na orvelovskog Velikog brata.

Međutim, uprkos svemu, vlasti nisu odlučile da zatvore verske objekte u kontekstu uskršnje liturgije, pa mnogi vernici planiraju posetu istim.

Za kraj da dodamo da je zaključno sa petkom, u Gruziji registrovano 373 slučaja zaraze uz 3 upokojene duše zarazom tim virusom. Stanovništvu Gruzije broji oko 4 miliona duša, a država ima sličan sistem parlamentarne demokratije nalik onom u Srbiji. Stoga, pomalo „čudi“ to što deluje da, u takvim sistemima, šef jeste predsednik vlade, a ne predsednik države.

AutoRepublika

(359)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo treba proslediti na adresu našeg Predsednika, da čovek dobije neke nove, napredne ideje.