1. Home
  2. Vesti
  3. PSA platforme za male automobile bi trebalo da budu favorizovane u spajanju s FCA
PSA platforme za male automobile bi trebalo da budu favorizovane u spajanju s FCA
1

PSA platforme za male automobile bi trebalo da budu favorizovane u spajanju s FCA

371
1
Podelite sa prijateljima:

Platforma PSA grupe za male automobile bi trebalo da bude favorizovana ukoliko planovi o spajanju francuske kompanije i FCA urode plodom.

Rukovodioci dva konglomerata su u fazi finalizacije diskusija u vezi sa spajanjem, što je potez koji će rezultirati izborima vezanim za to koje tehnoogije će biti usvojene u okviru kombinovanog entiteta.

„U segmentima manjih automobila, PSA ima platforme koje grupi omogućavaju da ima najviše marže u Evropi u odnosu na druge proizvođače, tako da smatram sasvim racionalnim da te platforme budu upotrebljene i kod budućih FCA modela“, rekao je Gaetano Torel iz PSA, koji je upravni direktor kompanije za Italiju. „S druge strane, FCA ima Ram i Jeep, tako da je isto tako racionalno da nova grupa iskoristi platforme iz tog segmenta.“

Konsultantska firma IHS Markit, projektovala je u nedavnom izveštaju  da bi nekih 1,5 miliona automobila FCA moglo da se prebaci na PSA platforme do 2025.

Od 2009., italo-američka kompanija je u velikoj meri gravitirala ka SUV modelima i kamionetima. S druge strane, Fiat ima bogatu tradiciju kada je o malim automobilima reč. Aktuelni Panda i 500 su najbolje prodavani modeli iz A segmenta u Evropi.

Međutim, nedostatak novih proizvoda je prouzrokovao da Fiatovo tržišno učešće padne na 4,2 odsto u prvih 11 meseci, sudeći po podacima industrijske asocijacije ACEA.

U zavisnosti od proizvodnog ciklusa, neki FCA modeli, kao što su Jeep Renegade, Fiat Doblo ili budući kompaktni SUV Alfe Romeo (Tonale), mogli bi da budu kandidati za prebacivanje na FCA arhitekturu, smatraju analitičari.

Na CMP platformi francuske kompanije počiva i nova Opel Corsa, koju deli s 208, uklljučujući i baterijski pogonjene varijante.

FCA i PSA u narednim sedmicama imaju za cilj da postignu dogovor koji podrazumeva kreiranje kompanije vredne 50 milijardi dolara.

AutoRepublika

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Prepravi ovo : „neki FCA modeli, kao što su Jeep Renegade, Fiat Doblo ili budući kompaktni SUV Alfe Romeo (Tonale), mogli bi da budu kandidati za prebacivanje na FCA arhitekturu, smatraju analitičari.“