1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda planira ofanzivu na indijsko tržište
Škoda planira ofanzivu na indijsko tržište
0

Škoda planira ofanzivu na indijsko tržište

134
0
Podelite sa prijateljima:

Atak na Indiju trebalo bi da predvodi niskobudžetni SUV. 

Indija je čudno i često neshvatljivo tržište za evropske proizvođače. U zemlji gde kao glavno prevozno sredstvo dominiraju motocikli i skuteri, teško je uopšte pronaći dovoljno zainteresovanih, ali i dovoljno bogatih za kupovinu četvorotočkaša.

Elem, indijskim tržište dominira Suzuki Maruti, i iako je bilo silnih najava sa Starog kontinenta, još uvek nijedan evropski brend nije ostvario zapaženiji rezultat.

Sve to bi moglo da se promeni sa novom Škodinom taktikom. Češka marka će u februaru naredne godine na Salonu automobila u Delhiju predstaviti konceptualni SUV koji će se nakon toga i u serijskom obliku naći na indijskom tržištu.

Nakon najavljenog SUV-a, Škoda će plasirati i mali gradski automobil u Indiji. Kao ključ za uspeh u ovoj zemlji šef češkog proizvođača ističe jeftinu platformu kao i korišćenje lokalnih resursa. „Radimo na razvoju specijalne, niskobudžetne varijante arhitekture MQB-A0. To bi trebalo da omogući razvoj više modela na istoj osnovi, a da njihova cena ipak ne bude tako visoka kao u Evropi“, rekao je šef Škode – Bernard Majer.

Majer je dodao da će češki brend vozila za indijsko tržište proizvoditi u toj zemlji, kao i da je plan da se otvori istraživačko-razvojni centar u blizini Delhija.

Kako kaže Majer, Škoda će uložiti u razvoj novih automobila za Indijce gotovo milijardu evra. Prema njegovim rečima, češka marka dobila je zadatak da bude predvodnik Volkswagen grupacije u ofanzivi na indijsko tržište.

AutoRepublika 

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments