1. Home
  2. Sport
  3. WRC
  4. Citroen napušta WRC!
Citroen napušta WRC!
1

Citroen napušta WRC!

407
1
Podelite sa prijateljima:

Svetski reli šampionat ostaje bez velikog imena. 

Citroen Racing saopštio je preko Twittera da se sledeće godine neće takmičiti u WRC-u. Odluka je kažu donesena zbog toga što ne mogu da pronađu prvoklasne vozače za iduću sezonu nakon što je Sebastijan Ožije saopštio da će promeniti tim.

Na ovaj način završava se velika i slavna era Citroena u pomenutoj seriji. Francuzi su uz Sebastijana Leba godinama dominirali u WRC-u, a sam Leb osvojio je čak devet titula u nizu.

Šefica Citroena, Linda Džekson, rekla je da ovo nije bio planiran potez, ali da je tim na to primoran nakon odlaska Ožijea. „Nismo očekivali da Sebastijan ode. Ne možemo da pronađemo vrhunskog vozača za našu ekipu i ovo je naša konačna odluka“, rekla je Džeksonova.

Ona se zahvalila timu na posvećenosti i strasti sa kojom su obavljali svoj posao. „Ime Citroena ostaće upisano u istoriji relija kao jednog od najuspešnijim timova“, zaključila je Linda Džekson.

Po svemu sudeći ovo je i kraj karijere francuskog proizvođača u WRC-u. Kako je trenutno fokus na spajanju PSA i FCA, a pragmatični Karlos Tavarez nije rad da troši novac na druge stvari, izgleda da će se Citroen fokusirati na druge oblasti.

U okviru PSA grupacije DS se takmiči u Formuli E, dok je Peugeot nedavno najavio povratak u WEC sa hibridnim hiperautomobilom. Tavarez je tada rekao da će brendovi iz PSA grupe učestvovati samo u šampionatima koje vide kao dobru platformu za marketing i razvoj nove tehnologije.

AutoRepublika 

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Steta