1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Istraživanje: 95% vozača će u naredne tri godine koristiti glasovne komande u automobilu
Istraživanje: 95% vozača će u naredne tri godine koristiti glasovne komande u automobilu
2

Istraživanje: 95% vozača će u naredne tri godine koristiti glasovne komande u automobilu

429
2
Podelite sa prijateljima:

Istraživanje koje je sproveo Capgemini Research Institute ukazuje da će gotovo svi vlasnici novih automobila koristiti naprednu tehnologiju glasovnih komandi. 

Navedena kompanije ističe i da iako su glasovne komande velika prilika za sve automobilske proizvošače, ujedno su i ogroman izazov. Sprovedena studija ukazuje da je polovina ispitanih koja koristi glasovne komande zadovoljna sa iskustvom. Ali isto tako polovina smatra da su sistemi spori i netačni.

Više od dve trećine ispitanika, tačnije 77%, koristi glasovne komande kako bi upravljali puštanjem muzike u automobilu. Za zakazivanje servisiranja vozila ovu tehnologiju koristi 46% anketiranih. Sve to će u budućnosti značajno porasti kažu iz Capgemini Research.

Dalje se ističe da je 95% ispitanih potvrdilo da će u naredne tri godine tražiti naprednije varijante glasovnih komandi, ali i da će nastaviti da koriste ovaj sistem.

Capgemini Research navodi da se anketirani ipak uzdržavaju od upotrebe glasovnih komandi u određenim situacijama jer veruju da sistem nije dovoljno razvijen.

Osim toga, zamera se nepreciznost i manjkavost prijema informacija, pa je tako često neophodno više puta ponoviti istu komandu kako bi došlo do prijema inputa.

AutoRepublika 

(429)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dr. Miloš

Zvuči mi kao naručeno istraživanje, skroz nerealno. Ili mi ovde živimo u inkubatoru.

Dzoniz

Rekao bih i jedno i drugo. 😉