1. Home
  2. Vesti
  3. Stigao je Ferrari Roma! (GALERIJA)
Stigao je Ferrari Roma! (GALERIJA)
2

Stigao je Ferrari Roma! (GALERIJA)

2.17K
2
Podelite sa prijateljima:

Ovo je definitivno Ferrarijeva godina, s obzirom na to da su plasirali još jedan model. 

Teško je setiti se kada je tačno Ferrari predstavio u kalendarskoj godini dva nova automobila, ali očigledno je da su u Maranelu isplanirali jedan ozbiljan atak na tržište sportskih automobila.

Najnoviji dodatak najčuvenijoj „štali“ na svetu jeste Roma. Tako je Ferrari konačno dao naziv nekom od svojih modela i po italijanskoj prestonici. Zapravo, pres zvaničnici ove marke navode da je Roma omaž stilu i gradu iz šezdesetih godina prošlog veka.

Nema nikakve sumnje da je retro stil fantastično legao ovom automobilu, uostalom nije ni česta pojava da se Ferrari odluči za upotrebu retro dizajna. Lišen isuviše oštrih linija, uz dugačku haubu, ovaj kupe sa dvoje sedišta evocira uspomene na neka druga, čini se bolja vremena automobilske industrije.

Ferrari Roma koristi 3,9-litarski V8 twin-turbo agregat koji isporučuje 620 ks i 760 Nm. Snagu na točkove prenosi osmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojnicom.

Ovaj motor uz masu praznog vozila od 1.472 kg omogućava fantastične performanse. Ubrzanje do 100 km/h obavlja se za samo 3,4 sekunde, do 200 km/h stiže se za 9,3 sekunde, dok maksimalna brzina prevazilazi 320 km/h.

Iako je u eksterijeru Ferrari bio inspirisan šezdesetim godinama prošlog veka, unutar kabine sve je u znaku 21. veka i modernih trendova. Instrumentalni panel je naravno digitalizovan, a tu je i veliki vertikalno orijentisan displej povrh centralne konzole za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Pored toga, i suvozač ima ekran ispred sebe.

Ferrari još uvek nije saopštio cenu niti kada će ovaj automobil biti moguće i naručiti.

AutoRepublika 

(2170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ferrari cveta kako se oslobodio fiata, sada čak imaju i problema kako nazvati automobil, možda je sledeće ime prestolnica fudbala – juventus

Bungi

Prednji kraj jako asocira na Ferari Dajtonu koju sam prvi put vidio na malim ekranima u kultnoj seriji “ Poroci majamija“. Vilica je bila do poda, kakav je sad ovo Ferari sa motorom naprijed i klasičnim svetlima koja se ne uvlače.??