1. Home
  2. Vesti
  3. Osuđen na 5 meseci zatvora zbog grebanja BMW-a parkiranog na ulazu u garažu
Osuđen na 5 meseci zatvora zbog grebanja BMW-a parkiranog na ulazu u garažu
3

Osuđen na 5 meseci zatvora zbog grebanja BMW-a parkiranog na ulazu u garažu

971
3
Podelite sa prijateljima:

Jedan sedamdesetčetvorogodišnjak se pre par dana suočio s presudom suda u Rumuniji kojom je osuđen, doduše samo uslovno, na petomesečnu zatvorsku kaznu jer je proglašen krivim za oštećenja naneta tuđoj imovini.

Međutim, stariji gospodin svakako nije ludak koji zalazi po tuđim posedima i ruinira materijalna dobra u vlasništvu trećih lica. Naprotiv, bezobzirna vlasnica BMW-a je penzionera iz mesta Laši suočila sa situacijom da, po ko zna koji put, ne može da koristi lični automobil parkiran u svojoj garaži. To je učinila na taj način što je trećinom svog parkiranog vozila zatvorila ulaz / izlaz u odnosno iz garaže.

Kada je video takav prizor na ulazu u svoju garažu, kasniji osuđenik je pogubio razum i poslužio se ključevima koje je držao u ruci da bi naneo ogrebotine po celom boku jednako nesrećnog BMW-a. To nije bilo dovoljno da su uspostavi duševni mir, već je ozlojeđeni Rumun još dodatno otvorio vrata od garaže, onoliko koliko mu je to dozvolila blizina parkiranog, i ovim činom još više oštećenog „bemveja“

Sud nije iskazao razumevanje za ove poteze frustriranog vlasnika garaže čiji su živci na opisani način popustili tokom jula 2017. godine, pa je pored zatvorske kazne osuđen još i da naknadi štetu vlasnici BMW-a. Procenjen iznos kompenzacije je određen na nivou od 1.260 evra (6.000 leja).

Sud je u svojoj presudi naveo da je upoznat s činjenicom da su drugi vozači prečesto blokirali svojim vozilima ulaz u garažu optuženog, da je čovek u trenutku izvršenja nečasnog dela bio pod uticajem alkohola i da je cela situacija bila zlosrećna.

Svedoci, odnosno očevici su izjavili da je žena vozila nepropisno parkiran automobil, a optuženi je priznao svoje delo, ali je ipak okrivio vetar za oštećenja koja su neporpisno parkiranom BMW-u nanela vrata garaže.

Naposletku, izrečena zatvorska kazna jeste uslovna a sud je to obrazložio činjenicama da “optuženi ne poseduje kriminalni dosije, da je po prvi put u sukobu s zakonom, da je u trećem dobu, da je uzoran član društvene zajednice, oženjen, penzionisan, odgovoran…”

AutoRepublika

(971)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

da je imao strpljenja trebao je samo pozvati pauk službu a ako se to u više navrata ponavljalo mogao je dotičnu gospođu tužiti zbog smetanja poseda

Vlada

Kod nas se zna kako to ide..Opomenes nekoliko puta kabadahiju,ukoliko lepa rec ne pomogne,pomoci ce vaspitne mere..Nema suda,odstete,niti bilo cega,i svima lepo..Lepo i onom,koji je bio bahat jer je naucio nesto sto je propustio u svom odrastanju,tj.lekciju kucnog vaspitanja..

moron

Mogu da razumem afekt tog čoveka .. Zaista … Bezbroj puta mi se desilo da mi razni „moroni“ svojim kolima blokiraju ulaz u garažu … I to ne na „pet minuta“, već često i „na sate“ … Ili da „u gradu“ ne mogu da izadjem sa parking mesta, zbog sličnih „morona“, koji često i neće da stanu na slobodno parking mesto pored ( i da ga plate ), već im je lakše/jeftinije, da svojim kolima blokiraju druge. Znao sam nekada pozvati i „pauk“. Nikada nije došao. A nekada su mi kola zaista trebala, „kao ozeblom sunce“. I zaista sam se… Pročitaj više »