1. Home
  2. Vesti
  3. Consumer Reports: Tesla Model 3 nije za preporuku
Consumer Reports: Tesla Model 3 nije za preporuku
0

Consumer Reports: Tesla Model 3 nije za preporuku

222
0
Podelite sa prijateljima:

Consumer Reports je posebno zamerio Tesli izuzetno loše kočnice. 

Na testu američkog Consumer Reports, Tesla Model 3 zaustavio se pri kočenja sa 60 milja na čas (97 km/h) za čak 46,3 metra! Poređenja radi, na testu iste publikacije ovoliko je iznosio zaustavni put daleko većeg vozila, Forda F-150.

Consumer Reports koristio je na svom testu dva automobila. Prvi je uspeo da se sa zagrejanim kočnicama zaustavi za 39,6 metara pri pomenutoj brzini, no kada su ostavili vozilo neko vreme da se ohladi i pokušali test ponovo, rezultati su bili razočaravajući. Test kočenja sa 60 milja na čas do potpunog zaustavljanja je proban ponovo sa drugim automobilom, ali su dobijeni rezultati bili praktično isti.

„Na našem testu Modela 3 zaustavni put pri kočenju sa 60 kmilja na čas bio je mnogo duži nego kod drugih Teslinih modela, ali i mnogo duži nego kod konkurenata u istom segmentu, stoga nije za preporuku“, napisao je CR. Slične zamerke uputio je na svom testu i Car and Driver. 

Američki Consumer Repors pronašao je još zamerki. Posebno su kritikovali ogromni ekran koji se nalazi na centralnoj konzoli uz navođenje da remeti pažnju vozača, buka od strujanja vazduha je isuviše velika, a ni udobnost na zadnjim sedištima nije na zavidnom nivou.

Kao odgovor na pisanje ovog časopisa, Ilon Mask je izjavio da Tesla radi na boljim kočnicama za Model 3, kao i da su unapredili udobnost na zadnjim sedištima.

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments